shutterstock_410379901
Utrip mesta · destinacija

Airbnb je prav gotovo hit zadnjega desetletja, ko je govora o prenočiščih na potovanjih. Na stranski tir je potisnil hostle in hotele, vsaj med mladimi. A tako kot hoteli imajo prenočišča Airbnb svoje dobre in slabe plati, vse pa je odvisno od naših želja ter potreb. In v teh državah je Airbnb cenejši kot hotel.

Če pa sta vama oba načina bivanja všeč in je cena edini kriterij, potem prisluhnite. So države, kjer so Airbnb prenočišča cenejša od hotelov in obratno, zato je morda dobro, da pred rezervacijo še enkrat premislite. Podatke so analizirali pri vouchercloud, kjer so primerjali Airbnbje in hotele.

Če potujete na Malto, Portugalsko, v Nemčijo, Avstrijo, Grčijo, Italijo ali Belgijo, potem raje rezervirajte Airbnb. Na Malti je hotel s tremi zvezdicami dvakrat dražji od povprečne cene za Airbnb. Zadnjih pet naštetih držav pa prenočitve Airbnb ponuja v povprečju za 40 odstotkov ceneje od hotelov.

V Romuniji, Veliki Britaniji in na Švedskem so cene hotelov in Airbnbjev podobne, tako da boste morda morali metati kovanec.

Najcenejše Airbnbje pa najdemo v Albaniji, Turčiji in Makedoniji, najcenejše hotele pa v Ukrajini, Latviji in spet Makedoniji.

Pa v Sloveniji? Ja, tudi pri nas je Airbnb cenejši od hotela.

No, zdaj se boste lažje odločili.

Katero je najboljše mesto za mlade brez ficka? Katero je najboljše mesto za mlade brez ‘ficka’? Les Houches, Francija Top 10: najboljša poceni smučišča na svetu moški 15 držav, kjer so glavna znamenitost privlačni moški Amanyangyun: dopust na Kitajskem še nikoli ni bil videti bolje Amanyangyun: dopust na Kitajskem še nikoli ni bil videti bolje · · ·