marley-and-me-main
V zraku · buzz buzz

Pes je zagotovo človekov najboljši prijatelj. Je ljubeč, zabaven in zvest, kot je to le mogoče. Nova raziskava pa je razkrila še en razlog, zakaj so psi vredni vsake kapljice naše ljubezni. Dokazano je, da vaš kuža ve, kdaj je do vas nekdo zloben, in si to tudi zapomni.

Se vam kdaj dozdeva, da vaš, sicer zelo prijazen psiček, ponori, ko v bližino stopi oseba, ki je ne marate? Znanost je na ta fenomen našla odgovor. Resnica je, da vaš kuža ve, kdaj je do vas nekdo zloben, in si to tudi zapomni.

V študiji so lastnike in njihove pse razdelili v tri skupine. V vsaki skupini so psi opazovali, kako je njihov lastnik prosil eksperimentatorja, naj mu pomaga odpreti kozarec za vlaganje. V prvi skupini se eksperimentatorji niso odzvali na prošnjo lastnika. V drugi skupini so eksperimentatorji pomagali odpreti kozarec, v tretji pa so jasno izrazili, da ne bodo ponudili svoje pomoči.

PREBERITE ŠE: Ste radi sami? Poglejte, kaj o vas pravi znanost

In kako so se na vedenje eksperimentatorjevo odzvali kužki? Eksperimentatorji so pozneje psom ponudili priboljšek. V prvi in drugi skupini so psi sprejeli priboljšek, v tretji skupini, kjer je bil eksperimentator  do lastnika neprijazen, pa so ga zavrnili. To je dokaz, da lahko mirno zaupamo svojemu kužku, ko nam ta sporoča, da mu določena oseba ni všeč.

maxresdefault (7) Visoko inteligentni ljudje preklinjajo in hodijo pozno spat BeFunky Collage Kaj se skriva za popolnimi fotografijami? image Teh 20+ stvari morate narediti, dokler ste še mladi Bucket_List__001 Leta 2070 bomo živeli 125 let · · · · · ·