Volkswagen ID. Buggy
Utrip mesta · mobilno

Ob prihodu novih modelov ID. je VW predstavil še en zelo zanimiv koncept.

Volkswagen je znan predvsem po zelo priljubljenih osebnih avtomobilih, a poznavalci se bodo spomnili tudi njegove linije buggyjev. Ob napovedanem skorajšnjem prihodu novih modelov ID. (kot tudi nove oblike logotipa) pa je bilo mogoče spomladi na moto sejmu v Ženevi videti tudi koncept prenovljenega “beach” buggyja. A je tokrat postal tudi zvezda Peble Beach Concours d’Elegance v Kaliforniji, v deželi elektrifikacije.

Buggy je nekaj podobe ukradel od kultnega Beetla, sicer pa ostal v koraku s časom in bil povsem električen. Moč ga bo registrirati, a njegovo avtohtono okolje so sigurno brezpotja in dolge peščene plaže za katere je bil tudi ustvarjen. Kjer vas tale VW vas zagotovo ne bo pustil na cedilu. Elektromotor zmore proizvesti kar 201 konjskih moči ter 228 Nm navora. Pri polni bateriji bo dosegel razdaljo do 250 kilometrov. Da bo imel voznik vedno veter v laseh bo poskrbel kabriolet dizajn, dno buggyja pa bo ščitila aluminijasta plošča. Ali bo ID. Buggy ostal samo koncept ali tudi nekaj, kar bo moč kupiti, pa bomo še videli.

Galerija: Volkswagen ID. Buggy

Volkswagen ID. BuggyOdpri galerijo

ezgif.com-webp-to-jpg (9) Segway Ninebot KickScooter T60: pametni električni skiro, ki ga lahko vodi umetna inteligenca Pininfarina Battista Pininfarina Battista: luksuzni “grand tour” hiperavtomobil Harley-Davidson električni poganjalček Harley-Davidson: električni poganjalček za najmlajše ‘motoriste’ Cafe_Moto_Go_rear_header Electra Cafe Moto Go: retro videz in moderna tehnologija