Najboljše pivnice v Ljubljani (2019): kam na dobro pivo?

Sir William's pub

V Ljubljani drži ena stvar kot pribito: ljubitelji piva ne bodo ostali praznih rok! V prestolnici smo namreč v zadnjih letih dobili kar nekaj lokalov, ki z gotovostjo sodijo na seznam, ki smo ga poimenovali najboljše pivnice v Ljubljani (2019). Že veste, kje točijo najboljšega?

Kdor ima Ljubljano v malem prstu, ve, da različne pivnice, pubi, lokali in specializirane trgovine bogatijo ljubljansko kulinarično ponudbo. Ne smemo pa pozabiti niti na mikropivovarne, ki vsako leto na kulinaričnem festivalu Pivo in burger fest dokazujejo, da iz malega raste veliko!

Če imate radi pivo, vas čaka izjemno pestro potovanje, saj niti sami ne boste vedeli, kje začeti – verjetno je najbolje, da se ustavite v Pivnici pivovarne Union, svojo pot pa nadaljujete proti mestnem jedru, a ne kamorkoli, temveč v najboljše pivnice v Ljubljani (2019) po mnenju popotnikov na spletni strani TripAdvisor. Koliko ste jih že obiskali?

Najboljše pivnice v Ljubljani:

Pop’s Place

Ocena na TripAdvisor: 4,5
#12 od 558 restavracij v Ljubljani

Pop's Place
Pop’s Place

Burger bar Pop’s Place je za marsikaterega gurmana sinonim za najboljše burgerje v mestu, a obvezno si morate privoščiti tudi njihove druge specialitete, kot so BBQ Ribs, Chicken Sandwich, Fish & Chips, Chicken Wings in, jasno, butična piva. V ponudbi imajo več kot 30 različnih vrst piva, od bolje do manj znanih, kot so Bevog, Reservoir Dogs, Pelicon, Tektonik, Maister, Kratochwill …

Pop’s Place
Cankarjevo nabrežje 3
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do nedelje od 12.00 do 01.00.

facebook.com/PopsPlaceBurgerBar

Pivnica pivovarne Union

Ocena TripAdvisor: 4,5
#31 od 558 restavracij v Ljubljani

Pivnica pivovarne Union
Pivnica pivovarne Union

Le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pivovarni Union pridružila tudi pivnica, ki zdaj že od svojega odprtja gosti številne domače in tuje pivoljubce. Ljubitelji piva v njej začutijo dušo Pivovarne Union, si privoščijo vrček hladnega in ob dobrotah iz kuhinje podoživijo pravo pivniško vzdušje. V stalni ponudbi je 10 aktualnih piv, gostje pa lahko med prvimi poskusijo Pivnica Selection – to je nabor Union piva, ki je na voljo samo gostom pivnice in ga ni mogoče dobiti nikjer drugje. Pod budnim očesom vrhunskega šefa Branka Podmenika se pripravljajo domače dobrote in kulinarične domislice, h katerim se še posebej dobro poda sveže pivo.

Pivnica pivovarne Union
Celovška cesta 22
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do četrtka od 11.00 do 00.00, petek od 11.00 do 01.00, sobota od 12.00 do 00.00, nedelja in prazniki zaprto.

pivnica-union.si

Sir William’s pub

Ocena TripAdvisor: 4,5
#1 od 35 kavarn in čajnic v Ljubljani
#22 od 617 krajev s hrano (angl. place to eat) v Ljubljani

Sir William's pub
Sir William’s pub

Sir William’s Pub ponuja več kot 100 vrst piva, pa tudi veliko izbiro pravih čajev in vin. Čez dan je v pubu kavarniško vzdušje, zvečer potekajo tematski večeri in degustacije piva. V njihovi ponudbi lahko najdete piva lokalnih proizvajalcev, kot so Human Fish, Pelicon, Mali grad, Carniola, Union, Laško, ali priznane vrste piv Bevog, Camba Bavaria, Weihenstephaner, Rochefort, Orval, Fullers

Priporočamo vam, da se udeležite rednega dogodka okušanja piv (angl. beer tasting), ki poteka vsak zadnji ponedeljek v mesecu.

Sir William’s Pub
Tavčarjeva ulica 8a
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do petka od 08.00 do 01.00, sobota od 10.00 do 01.00, nedelja in prazniki od 17.00 do 01.00.

sirwilliamspub.webs.com

Prulček

Ocena TripAdvisor: 4,5
#11 od 47 krajev za nočno življenje (angl. nightlife) v Ljubljani

Prulček
Prulček

Bar je znano po pestrem dogajanju, ki poteka od jutra do večera – obiskovalec vse dni v letu pripravijo program, ki vključuje koncerte, razstave, gledališke nastope in delavnice. Komur je pomemben ambient, potem mora zaviti v bar, katerega okrasitev je narejena iz recikliranih odpadnih materialov. Sicer ponujajo široko izbiro različnih vrst piv z vsega sveta, in sicer piva lokalnih proizvajalcev (Union, Laško) in priznane znamke, kot so Weihenstephaner, Sierra Nevada, La Chouffe, O’Hara’s, Budweiser, Benediktiner

Priporočamo vam, da se udeležite umetniških dogodkov in gledališki predstav, ki potekajo ob nedeljah, ali skočite od ponedeljka do sobote na glasbo v živo.

Prulček
Prijateljeva ulica 2
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do nedelje od 08.00 do 22.00.

prulcek.si

Pivnica Lajbah

Ocena na TripAdvisor: 4,5
#113 od 558 restavracij v Ljubljani

Pivnica Lajbah
Pivnica Lajbah

V pivnice se lahko okrepčate z različnimi vrstami kraft piva, in sicer lahko izbirate med 16 različnimi točenimi pivi lokalnih in svetovnih mikropivovarn – njihova stalna ponudba obsega več kot 100 steklenic piv iz vsega sveta. Če se lačni, se lahko okrepčate z malicami in nedeljskimi bunchi, ponudbo pivnice Lajbah pa začinijo še pivski in glasbeni dogodki.

Pivnica Lajbah
Grudnovo nabrežje 15
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do sobote od 8.00 do 24.00, nedelja od 10.00 do 22.00, prazniki zaprto.

lajbah.si

Druge pivnice (in dogodki) v Ljubljani, kjer lahko okušate dobra piva:

Imate tudi v v mislih kakšno pivnico v Ljubljani, ki je ne smemo spregledati? Zapišite v komentarju!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!