Volkswagen ID. Buggy: off-road na okolju prijazen način

Volkswagen ID. Buggy
Zadnjič posodobljeno: :

Ob prihodu novih modelov ID. je VW predstavil še en zelo zanimiv koncept.

Volkswagen je znan predvsem po zelo priljubljenih osebnih avtomobilih, a poznavalci se bodo spomnili tudi njegove linije buggyjev. Ob napovedanem skorajšnjem prihodu novih modelov ID. (kot tudi nove oblike logotipa) pa je bilo mogoče spomladi na moto sejmu v Ženevi videti tudi koncept prenovljenega “beach” buggyja. A je tokrat postal tudi zvezda Peble Beach Concours d’Elegance v Kaliforniji, v deželi elektrifikacije.

Buggy je nekaj podobe ukradel od kultnega Beetla, sicer pa ostal v koraku s časom in bil povsem električen. Moč ga bo registrirati, a njegovo avtohtono okolje so sigurno brezpotja in dolge peščene plaže za katere je bil tudi ustvarjen. Kjer vas tale VW vas zagotovo ne bo pustil na cedilu. Elektromotor zmore proizvesti kar 201 konjskih moči ter 228 Nm navora. Pri polni bateriji bo dosegel razdaljo do 250 kilometrov. Da bo imel voznik vedno veter v laseh bo poskrbel kabriolet dizajn, dno buggyja pa bo ščitila aluminijasta plošča. Ali bo ID. Buggy ostal samo koncept ali tudi nekaj, kar bo moč kupiti, pa bomo še videli.

Galerija: Volkswagen ID. Buggy

Dodatne Informacije

Več informacij:
volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Rolls-Royce Boat Tail: ko izdelava avtomobila zopet postane umetnost