fbpx

9 filmov, zaradi katerih si boste želeli nazaj v šolo!

Če se v teh dneh vračate v šolske klopi, potem vam zagotovo ne bo škodilo tudi nekaj motivacije z naše strani. Zato smo za vas izbrali 9 filmov, zaradi katerih se boste, verjeli ali ne, želeli vrniti nazaj v šolo!

Nihče vam ne bo zameril, če se povratka v šolo ne veselite najbolj. Slovo od brezskrbnega poletja je namreč vedno težko, vrnitev v šolske klopi pa je v enaki meri razburljiva in živce parajoča. V teh dneh, ko se počasi vračate k knjigam in dolgim uram v učilnicah, smo za vas izbrali nekaj filmov, ki vas bodo pomirili in vam dali nekaj motivacije za povratek v šolo. Ne pozabite, šola je tudi odlična priložnost, da ponovno vidite prijatelje in ustvarite nove spomine!

Drama

Lažna mesta (Paper Towns, 2015)


Poletna uspešnica Lažna mesta vas bo popeljala naravnost nazaj v šolske klopi. Najverjetneje zato, ker nikjer na svetu ne boste doživeli tako dobre pustolovščine s prijatelji kot na šolskih hodnikih in v njeni okolici.

Glasbena romanca

Gimnazijski musical (High School Musical, 2006)


Moderna različila Briljantine v središče postavlja Troyja in Gabrielle, vsak od njiju ima drugačno ozadje, glasba pa je tista, ki ju združi. Film je poln srednješolske drama in priljubljenih Disneyjevih junakov.

Komična drama

Sobotni klub (The Breakfast Club, 1985)


Film se osredotoča na (stereotipne) najstnike v sobotnem šolskem priporu, ki ugotovijo, da imajo več skupnega, kot sicer menijo.

Komedija

Dajmo, punce (Bring It On, 2000)


Ameriška najstniška komedija se osredotoča na navijačice Bikice iz San Diega, na njihovo pripravo in sodelovanje na tekmovanju ter na novo izbrano voditeljico Torrance in staro voditeljico Isis, ki zdaj vodi hip-hop skupino Deteljice. A le ena skupino bo domov odnesla laskavi naslov prvakinj!

Komedija

Ona je prava (She’s All That, 1999)


Romantična kmomedija je bila eden najbolj priljubljenih fimov poznih 90. let prejšnjega stoletja. V njem spoznamo Zacka, njegovo narcistično dekle Taylor in nerodno ter nesamozavestno Laney. Ko Taylor Zacka zaradi drugega fanta zapusti, s prijatelji stavi, da bo nepriljubljeno Laney v šestih tednih spremenil v kraljico maturantskega plesa.

Animirana domišljijska pustolovščina

Mali princ (Le Petit Prince, 2015)


Malo dekletce živi z mamo v zelo odraslem svetu, na katerega jo mama vsak dan pripravlja. Njen sosed, Pilot, ji predstavi nenavaden svet, kjer je vse mogoče – to je svet Malega princa. Tako počasi spoznava, da vsi potrebuemo otroštvo in Malega princa v sebi, saj lahko le tako odkrijemo pomembne življenjske lekcije.

Komična drama

Rushmore (Rushmore, 1998)


Eden boljših filmov Wesa Andersona nas popelje na dvorišče internata, kjer spozamo Maxa Fischerja. Predsednik kluba kaligrafov, kapetan sabljarske ekipe in fant z rdečo baretko je nedvomno najbolj kul srednješolec vseh časov.

Domišljijska pustolovščina

Filmska serija Harry Potter (2001-2011)


Če kaj, potem vas bodo gotovo filmi s Harryjem Potterjem navdušili, da se vrnete v šolo! Le kaj bi dali, da bi se lahko vsaj enkrat vrnili na Bradavičarko?

Častna omemba:
Romantična drama

Diplomiranec (The Graduate, 1967)


Razočarani diplomant kolidža se znajde razpet med starejšo ljubimko in njeno hčerko. Film nosi oznako R (ni primeren za mlajše od 16 let, razen v spremstvu staršev), kar pomeni, da lahko v njem pričakujemo kar nekaj vročih prizorov. Nekateri so mnenja, da ima ta film več erotičnega naboja kot Petdeset odtenkov sive!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!