Prvega vtisa ne moreš popraviti: te besede bi ženske morale nehati uporabljati!
V zraku · buzz buzz

Za ženske naj bi veljalo, da uporabljajo določene besede, ki bi jih morale nehati – vendar zakaj?

Ko se predstavljate drugim osebam, niso pomembna zgolj oblačila in vedenje, ampak tudi vaš jezik. Po mnenju strokovnjakov bi se ženske morale izogibati določenim besedam, če želijo ustvariti boljše zaupanje.

“Če bi vsaj”

Strokovnjakinja za poklicno kariero Wendi Weiner priporoča, da stavkov nikoli ne začnete s tem pristopom, ker ima negativno konotacijo. Predpostavlja, da niste dovolj močni in zaupanja vredni. Na tak način ustvarite o sebi vtis, ki ga ne morete popraviti, saj vam oseba ne bo dala druge priložnosti. Spremenite svoj pristop in recite “bom”, kar bo ustvarilo vtis, da ste močni in pogumni ter prepričani v to, kar govorite.

“Je to sploh smiselno?”

Morda se to vprašanje zdi nedolžno, a Weiner poudarja, da diskreditira vašo razlago in signalizira samopomoč. Kaže na negotovost, pomanjkanje moči in neprepričanost. Namesto tega je po njenih besedah bolj smiselno reči “verjamem, da mi sledite”, saj boste tako vrnili moč v svoje roke.

“Če sem iskrena”

Ženske velikokrat uporabljajo to frazo, preden povedo svoje mnenje. Morda se ta izjava ne zdi pomembna, a kot pravi Weiner, ustvari občutek, da ste neodločni in da vaše prejšnje izjave niso bile povsem iskrene. Odstranite jo iz svojega besednjaka, saj boste bolj zanesljivi, dodaja.

“Oprosti”

Jutri poskusite s tem trikom, in sicer preštejte, kolikokrat na dan se opravičite. Weiner pravi, da se ženske preveč opravičujejo. Na splošno imajo ženske po njenem mnenju takšno osebnost, ker znajo priznati svojo napoako. Morda pa sploh ne gre za kakršnokoli napako. Osredotočiti bi se morali na to, kar nameravate povedati, z opravičevanje pa lahko spodkopate verodostojnost, pravi Weiner.

“Bom poskusila”

Eden najbolj pogostih stavkov, ki jih ženske po navadi izustijo, je “bom poskusila”. S takšnim pristopom dvomite v lastne sposobnosti, zato raje recite “začela bom takoj”. S takšnim pristopom boste zgradili zaupanje.

Pero, ki ga izbereš, razkriva, kakšne so tvoje resnične želje. Pero, ki ga izbereš, razkriva, kakšne so tvoje resnične želje ‘Instaception’ je najbolj odštekan makeup trend na Instagramu v tem trenutku. ‘Instaception’ je najbolj odštekan trend ličenja na Instagramu v tem trenutku GTBX-100 Gatebox: vaša nova žena, ki je v bistvu virtualni robot Stiftsbibliothek admont, Avstrija Najlepše knjižnice na svetu, katerih mogočna arhitektura vas ne bo pustila ravnodušne · · ·