Vrste nefizičnega varanja, ki ga še zmeraj razumemo kot varanje
V zraku · odnosi

Je mimobežen pogled v lepega fanta ali dekle že varanje ali zgoljnedolžno flirtanje?

Varanje ne vključuje zgolj fizičnega stika z drugo osebo, temveč tudi psihično aktivacijo – že platonsko prijazna misel na drugo osebo lahko pelje v napačno smer.

Da bi bolje razumeli, kaj čustvena afera pomeni, se tukaj nahajajo nekateri tipi nefitičnega varanja ki kažejo, da ste morda čustveno nezvesti.

S prijateljem nasprotnega spola sta si preveč blizu.

Tako kot so nekatere stvari narejene za dva, je tako tudi v razmerju. Razmerje je sestavljeno iz dveh koles, ko jima dodamo tretjega, nas vrže iz ravnotežja – položaj se zgolj poslabša.

Če čutite, da obstaja privlačnost med partnerjem in partnerjevim prijateljem, je najbolje, da ljubljeno osebo neposredno vprašate, za kaj gre. Privlačnost med osebama ni izbira, varanje pa je, saj se zanj prostovoljno odločite.

Flirtate na spletu.

Internet je mesto za čustvene odnose med tujci. Virtualne odnose s številnimi ljudmi je veliko lažje vzdrževati kot v resničnem življenju. Anonimno spletno spogledovanje je že afera.

Zdrava uporaba interneta med partnerjema pa na drugi strani gradi mostove in je lahko zdrav način dodatnega komuniciranja.

Pritožujete se nad partnerjem.

Pogovarjanje s prijatelji ali družino o vajinem odnosu je zdravo. Tisto, kar ni v redu, pa je nenehno pritoževanje nad partnerjem. Verjetno ste prepričani, da boste s pritoževanjem rešili vajine spore, vendar tega ne boste dosegli. Ustvarili boste zgolj še večjo praznino med vama.

Drznete si preveč.

Čustvena nezvestoba je tako nevarna kot prešuštvo, ker je nevidna. Tudi če imate radi svojega partnerja, lahko nekatera na videz nesporna dejanja (flirtanje, osvajanje) vodijo v nezvestobo in tako izgubite nekoga, ki ima pomembno vlogo v vašem življenju.

Če potrebujete nekoga, še posebej tujca, da zapolnite praznino, vstopate na območje čustvene nezvestobe. To je pa tudi opozorilni znak, da v vajinem razmerju ni cvetoče.

Imate skrivnega prijatelja.

Prava prijateljstva so po navadi odprta, zato partnerja vesta, s kom se ljubljena oseba druži. Nemogoče je, da bi samo partner izpolnil vse vaše potrebe, zato so srečanja s prijatelji nekaj popolnoma normalnega.

Problem nastane, če prijatelja skrivate pred svojim partnerjem, ker morda menite, da vaš poseben prijatelj lahko ogrozi vajin odnos. Če se tako čustveno podpirate s prijateljem, ki ni v ljubezenskem razmerju z vami, in to prikrivate ljubljeni osebi, lezete v težave. Edina rešitev je, da si priznate, kaj in zakaj to počnete.

Sanjate o drugih ljubimcih.

Marsikdo je prepričan, da je tisto, kar sanjamo, odsev naše stvarnosti. Torej če sanjate, da imate spolni odnos z drugo osebo, lahko to pomeni, da ne ljubite svojega partnerja.

Fantazije niso prepovedane, a če si nenehno zamišljate in sanjate o spolnem odnosu z drugim partnerjem in ne s svojim, lahko to povzroči čustveno (ali celo spolno) afero, ker ne čutite povezanosti s svojim partnerjem.

Svoje sanje in zamisli lahko nadzorujete tako, da se odkrito pogovorita o fantazijah: o tem, kaj v postelji vama je všeč in kaj ni.

Lažete o svojih financah.

Rezultati ankete o finančni nezvestobi, v kateri je sodelovalo 23.000 uporabnikov na spletu, kaže, da več kot 60 % moških in žensk meni, da je finančna nezvestoba enako boleča kot fizična nezvestoba.

Tretjina vprašanih je tudi povedala, da bi finančna nezvestoba lahko povzročila spolno nezvestobo. Prikrivanje podatkov o financah spodbuja nezaupanje, zato razmerje stagnira, kar lahko vodi celo do ločitve ali razhoda.

Ne prenesete partnerja.

S partnerjem morata biti ekipa. Ko vam gre težko, se morate počutiti varno, saj imate nekoga, na kogar se lahko vedno zanesete. Spodbujajta, podpirajta in pogovarjajta se, povejta si, kako se počutita in kaj pričakujeta drug od drugega.

timo-stern-234939-unsplash 6 resnic, ki bi jih moral poznati vsak par, če želi dolgotrajno vezo Ko sta si usojena: očitni znaki, da sta drug za drugega Ko sta si usojena: očitni znaki, da sta drug za drugega Dan po razhodu: kaj napisati bivši ljubezni potem, ko sta se razšla Dan po razhodu: kaj napisati bivši ljubezni potem, ko sta se razšla 10 stvari, ki bodo osrečile vašega otroka 10 stvari, ki bodo osrečile vašega otroka · · · ·