Blagodejni učinek toplega mleka in medu

Mnogi nutricisti svetujejo, da moramo biti pozorni na kombinacije živil, ki jih uživamo skupaj, kajti le tako bolje izkoristimo dobrobiti hrane, ki se v pravi kombinaciji bolje absorbira v telo. Med dobre kombinacije sodita tudi med in mleko. Mleko namreč vsebuje aminokislino triptofan, ki pomaga pri nastanku seratonina – hormona sreče, in melatonina – hormona, ki nadzira cikel spanja. Ogljikovi hidrati v medu pa po drugi strani pomagajo povečati nivo triptofana v telesu.

Alpsko med & mleko je nov izdelek v ponudbi mleka z okusi. Že naše babice in prababice so vedele, da je za boljši spanec blagodejno toplo mleko z žličko medu. Pri Ljubljanskih mlekarnah pa so izdelek pripravili tako, da ga le pretresete, natočite in pogrejete. In v trenutku je pred vami tradicionalni topli napitek, ki vas pomiri in vas hitreje popelje v zaslužen spanec. Alpsko med & mleko vsebuje 1,5% mlečne maščobe in 8% pripravka medu.

Alpsko med & mleko
Alpsko med & mleko

Dodatne Informacije

Več informacij na:
l-m.si

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
S temi petimi sestavinami bodo vaši lasje močni, lepi in sijoči!