Vrste nefizičnega varanja, ki ga še zmeraj razumemo kot varanje

Vrste nefizičnega varanja, ki ga še zmeraj razumemo kot varanje
Zadnjič posodobljeno: :

Je mimobežen pogled v lepega fanta ali dekle že varanje ali zgoljnedolžno flirtanje?

Varanje ne vključuje zgolj fizičnega stika z drugo osebo, temveč tudi psihično aktivacijo – že platonsko prijazna misel na drugo osebo lahko pelje v napačno smer.

Da bi bolje razumeli, kaj čustvena afera pomeni, se tukaj nahajajo nekateri tipi nefitičnega varanja ki kažejo, da ste morda čustveno nezvesti.

S prijateljem nasprotnega spola sta si preveč blizu.

Razmerje se sestoji iz dveh koles, ko jima dodamo tretjega, nas vrže iz ravnotežja.
Razmerje je sestavljeno iz dveh koles, ko jima dodamo tretjega, nas vrže iz ravnotežja.
Tako kot so nekatere stvari narejene za dva, je tako tudi v razmerju. Razmerje je sestavljeno iz dveh koles, ko jima dodamo tretjega, nas vrže iz ravnotežja – položaj se zgolj poslabša.

Če čutite, da obstaja privlačnost med partnerjem in partnerjevim prijateljem, je najbolje, da ljubljeno osebo neposredno vprašate, za kaj gre. Privlačnost med osebama ni izbira, varanje pa je, saj se zanj prostovoljno odločite.

Flirtate na spletu.

Anonimno spletno spogledovanje je še zmeraj afera.
Anonimno spletno spogledovanje pa je že afera.

Internet je mesto za čustvene odnose med tujci. Virtualne odnose s številnimi ljudmi je veliko lažje vzdrževati kot v resničnem življenju. Anonimno spletno spogledovanje je že afera.

Zdrava uporaba interneta med partnerjema pa na drugi strani gradi mostove in je lahko zdrav način dodatnega komuniciranja.

Pritožujete se nad partnerjem.

S pritoževanjem  nas partnerjem ne boste rešili sporov.
S pritoževanjem nas partnerjem ne boste rešili sporov.

Pogovarjanje s prijatelji ali družino o vajinem odnosu je zdravo. Tisto, kar ni v redu, pa je nenehno pritoževanje nad partnerjem. Verjetno ste prepričani, da boste s pritoževanjem rešili vajine spore, vendar tega ne boste dosegli. Ustvarili boste zgolj še večjo praznino med vama.

Drznete si preveč.

Čustvena nezvestoba je tako nevarna kot prešuštvo, ker je nevidna.
Čustvena nezvestoba je tako nevarna kot prešuštvo, ker je nevidna.

Čustvena nezvestoba je tako nevarna kot prešuštvo, ker je nevidna. Tudi če imate radi svojega partnerja, lahko nekatera na videz nesporna dejanja (flirtanje, osvajanje) vodijo v nezvestobo in tako izgubite nekoga, ki ima pomembno vlogo v vašem življenju.

Če potrebujete nekoga, še posebej tujca, da zapolnite praznino, vstopate na območje čustvene nezvestobe. To je pa tudi opozorilni znak, da v vajinem razmerju ni cvetoče.

Imate skrivnega prijatelja.

Prava prijateljstva so odprta, zato partnerja vesta, s kom se ljubljena oseba druži - problem nastane, če skrivate prijatelja.
Prava prijateljstva so odprta, zato partnerja vesta, s kom se ljubljena oseba druži – problem nastane, če skrivate prijatelja.

Prava prijateljstva so po navadi odprta, zato partnerja vesta, s kom se ljubljena oseba druži. Nemogoče je, da bi samo partner izpolnil vse vaše potrebe, zato so srečanja s prijatelji nekaj popolnoma normalnega.

Problem nastane, če prijatelja skrivate pred svojim partnerjem, ker morda menite, da vaš poseben prijatelj lahko ogrozi vajin odnos. Če se tako čustveno podpirate s prijateljem, ki ni v ljubezenskem razmerju z vami, in to prikrivate ljubljeni osebi, lezete v težave. Edina rešitev je, da si priznate, kaj in zakaj to počnete.

Sanjate o drugih ljubimcih.

Z zakoncem se odkrito pogovorita o fantazijah, o tem, kaj v postelji vama je všeč in kaj ni.
Z zakoncem se odkrito pogovorita o fantazijah, o tem, kaj v postelji vama je všeč in kaj ni.

Marsikdo je prepričan, da je tisto, kar sanjamo, odsev naše stvarnosti. Torej če sanjate, da imate spolni odnos z drugo osebo, lahko to pomeni, da ne ljubite svojega partnerja.

Fantazije niso prepovedane, a če si nenehno zamišljate in sanjate o spolnem odnosu z drugim partnerjem in ne s svojim, lahko to povzroči čustveno (ali celo spolno) afero, ker ne čutite povezanosti s svojim partnerjem.

Svoje sanje in zamisli lahko nadzorujete tako, da se odkrito pogovorita o fantazijah: o tem, kaj v postelji vama je všeč in kaj ni.

Lažete o svojih financah.

Prikrivanje financ vodi k nezaupanju.
Prikrivanje financ vodi k nezaupanju.

Rezultati ankete o finančni nezvestobi, v kateri je sodelovalo 23.000 uporabnikov na spletu, kaže, da več kot 60 % moških in žensk meni, da je finančna nezvestoba enako boleča kot fizična nezvestoba.

Tretjina vprašanih je tudi povedala, da bi finančna nezvestoba lahko povzročila spolno nezvestobo. Prikrivanje podatkov o financah spodbuja nezaupanje, zato razmerje stagnira, kar lahko vodi celo do ločitve ali razhoda.

Ne prenesete partnerja.

Spodbujajta, podpirajta in pogovarjajta se - povejta si, kako se počutita in kaj pričakujeta drug od drugega.
Spodbujajta, podpirajta in pogovarjajta se, povejta si, kako se počutita in kaj pričakujeta drug od drugega.

S partnerjem morata biti ekipa. Ko vam gre težko, se morate počutiti varno, saj imate nekoga, na kogar se lahko vedno zanesete. Spodbujajta, podpirajta in pogovarjajta se, povejta si, kako se počutita in kaj pričakujeta drug od drugega.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše kombinacije astroloških znamenj za ljubezen in spolno življenje