katemc
V zraku · buzz buzz

Kate McDonough, ilustratorka iz Južne Dakote v ZDA, si ne želi otrok in nekateri ljudje v njeni bližini (pa tudi v širši okolici) se s tem preprosto ne morejo sprijazniti.

McDonoughova sicer obožuje risanje stripov, potretov in drugih zabavnih stvari. “Humor je vedno bil temelj večine mojih del, tako se spopadam s tesnobnostjo in zdravstvenimi težava, ki sem jih imela skozi čas,” je povedala za portal Bored Panda.

In glede na to, da se Kate najraje izraža skozi ilustracije, se je odločila, da skozi stripe pokaže in razloži, zakaj si ne želi otrok. In kot vedno je opravila odlično delo. Ne samo, da je ujela svoja čustva in čustva mnogih žensk po svetu, ki se soočajo s podobno situacijo, ampak je tudi ‘opisala’ način, kako jih obravnava družba. Zato je to dobra refleksija in razmišljanje za vse, ki se še vedno ne morejo sprijazniti z dejstvom, da vse ženske tega sveta pač nočejo biti mame.

McDonoughova meni, da je nekaterim neprijetno, ko slišijo, da noče otrok, saj jim je težko razumeti, od kod ta ideja. Še posebej, če so to ljudje, ki že imajo otroke. “Mogoče si ne morejo predstavljati, da nekdo v življenju nima tega veselja. Morda je nekoliko nerodno tudi to, da ljudje ponavadi pričakujejo standarni odgovor: ‘Oh, saj bova kmalu začela.’ Standardnega odgovora na to, ko nekdo reče, da si otrok ne želi, pa ni.”

“Konec mojega stripa poskuša povedati, da ni treba veliko reči, le sprejeti,” razlaga umetnica.

Kadar gre za razpravo znotraj para, McDonoughova meni, da bi se o tem kot partnerja morala pogovoriti. “Tudi če sta mlad par in trenutno nimata načrta za otroke, lahko to sčasoma postane težka čustvena tema. Za veliko parov lahko to, da si eden želi otroka drug pa ne, pomeni razhod. So pa tudi ljudje, ki premagajo tudi to, vsako razmerje je drugačno, komunikacija pa ključna.”

aleja-zunanjost-banner-2 Nakupovalno središče Aleja Šiška se odpira ta petek, 8. maja 2020 sule-makaroglu-hAsAx5KxYYw-unsplash 8 pravil, ki zagotavljajo dobro življenje: medtem, ko vsi zavajajo, ti igraj častno! pletene maske Pletene zaščitne maske s pošastnimi jeziki bodo zagotovo poskrbele za socialno distanco averie-woodard-j4nBSqFf08U-unsplash1 Rušenje stereotipov: ženske so dvakrat boljše voznice od moških, pravi nova raziskava, gledali pa so TA kriterij · ·