Walkman praznuje 40. let: retro razstava, ki te bo vrnila v mladost
V zraku · tehnologija

Sonyjeva legendarna blagovna znamka predvajalnikov glasbe Walkman, ki je po svetu prodala kar 400 milijonov primerkov, praznuje 40 let – Japonsko podjetje je okrogli jubilej počastilo z retro razstavo, ki vas bo spomnila na čase, ko je bil Walkman edini zasebni vir glasbe za vaša ušesa.

Sony je 1. julija 1979 predstavil legendarni prenosni predvajalnik kaset Walkman, ki je v naslednjih desetletjih zaznamoval tehnološko industrijo – uporabnikom je namreč omogočil, da so lahko ob poslušanju najljubših pesmi uživali v vsakem trenutku. Blagovna znamka Walkman je kmalu postala sinonim za predvajalnik glasbe.

Sony je Walkmanov 40. rojstni dan proslavil s posebno razstavo #009 WALKMAN IN THE PARK 40, ki bo dva meseca potekala v Tokiu – ta se osredotoča predvsem na ljudi, ki si življenja brez Walkmana že od nekdaj ne znajo predstavljati.

Razstava je razdeljena na dva dela. Ustvarjalci so prvega poimenovali My Story, My Walkman (Moja zgodba, moj Walkman) – sestavljena je iz 40 razstavljenih naprav, pri čemer vsaka izmed njih predstavlja zgodbo znane osebnosti, ki je za projekt prispevala svoj seznam predvajanja.

Obiskovalci si prav tako lahko ogledajo Walkman Wall (Walkmanov zid), ki vključuje približno 230 različic predvajalnikov Walkman, razporejenih skozi celotno 40-letno zgodovino.

Leica M-E (Type 240) Leica M-E (Type 240): ikoničen dizajn in vrhunska kakovost po veliko nižji ceni Hasselblad X1D II 50C: nespremenjen dizajn, a veliko boljša hitrost Hasselblad X1D II 50C: nespremenjen dizajn, a veliko boljša hitrost dz0xMjAwJmg9NzY5_src_52345-jbl_l_100_audiocompl_fot1 (1) JBL L100 Classic: starinski dizajn, moderna tehnologija Aura: končno smo dobili platformo, ki loči ponaredke od originala! Aura: končno smo dobili platformo, ki loči ponaredke od originala!