shutterstock_1136235002
V zraku · buzz buzz

Argentinsko podjetje, ki sicer proizvaja igračke za odrasle, je tokrat pripravilo prav poseben kondom, za katerega bodo potrebne 4 roke.

Kondom Tulipan, ki so ga poimenovali “kondom s privoljenjem”, poudarja pomembnost sporazumnega spolnega odnosa – to je privolitev obeh partnerjev.

Pakiran je v škatlici, na kateri so 4 gumbi, ki jih je treba pritisniti hkrati, torej sta potrebna dva para rok, da se paket sploh odpre in da se kondom uporabi.

“Če ni “da”, potem je “ne”, piše na embalaži kondoma, ki prihaja na tržišče konec tega leta.

Sicer je v spodbudo varnim intimnim odnosom podporo že lani konec leta izkazala tudi francoska ministrica za zdravje, Agnes Buzny. Francozi bodo zdaj dobili povrnjene stroške uporabe določene zaščite (če jo imajo predpisano na recept).

Kako ravnamo ob tveganem spolnem odnosu?

V primeru nezaščitenega tveganega spolnega odnosa pri NIJZ priporočajo obisk zdravnika v primeru znakov okužbe (spremembe na zunanjih spolnih organih, rdečica, bolečine, srbečica, izcedek) oziroma testiranje na virus HIV in viruse hepatitisov. Zgodnje odkrivanje pripomore k boljšemu izidu bolezni in preprečuje širjenje bolezni. Evita Leskovšek z NIJZ pravi: »Mlade je treba spodbujati k odgovorni spolnosti in razmisleku o odlogu spolnega odnosa, predvsem pa dosledno zaščito s kondomov, kadarkoli gre za spolni kontakt za osebo, o kateri nismo popolnoma prepričani, da ni prenašalec spolno prenosljivih okužb.» Prav tako je potrebno tudi odrasle spomniti na tveganja in zaščito, kajti HIV/aids in ostale spolno prenosljive okužbe ne poznajo meja kot tudi ne starostnih omejitev.

caroline-hernandez-376320-unsplash Dejstvo, kateri otrok ste v družini, vpliva na vašo osebnost Dvojni standardi naše družbe skozi ilustracije Dvojni standardi naše družbe skozi ilustracije bean bag onesie Bean Bag Onesie za ekstra lene: kombinezon in stolček v enem jon-ly-LH5XgDeh3wM-unsplash Ko življenje dobi smisel: 5 situacij, po katerih vsaka ženska postane še lepša ·