duri-from-mocup-219269-unsplash
V zraku · buzz buzz

Želite posneti selfi, ki bo navdušil uporabnike družbenih omrežij, pa vam to ne uspe? Marsikdaj se razlog za to skriva v nosu, ki je na fotografijah večji kot v resnici. Zakaj pride do tega?

Kozmetični kirurg dr. Boris Pashkover ugotavlja, da se zaradi nenavadnega videza nosu na selfijih vse več ljudi odloča za lepotne operacije. Še posebno mlade zelo moti njihov ogromen nos, zato so pripravljeni storiti vse, da situacijo izboljšajo. Verjeli ali ne – nos na selfijih je večji kot v resnici, za kar so krive tehnike fotografiranja.

V zadnji izdaji medicinske revije JAMA Facial Plastic Surgery je bila objavljena raziskava, ki razkriva, da je nos na selfijih večji zaradi tega, ker fotografije posnamete s prekratke razdalje. Če fotografirate z razdalje 30 centimetrov, bo vaš nos na posnetku kar 30 % večji, kot dejansko je.

Če boste fotografije v prihodnje snemali z razdalje vsaj 150 centimetrov, bo vaša težava rešena. Za fotografiranje lahko zadolžite svojega prijatelja ali pa uporabite selfi palico.
Kakorkoli, lepotna operacija nosu vsekakor ni potrebna.

hean-prinsloo-Dq5VzPCeXXE-unsplash To so najboljši in najslabši ljubimci na svetu giphyy 10 računov na Twittterju, ki jih moraš spremljati, če želiš biti produktivnejši Tako prepoznaš moškega, ki bo tvoje življenje spremenil v nočno moro Tako prepoznaš moškega, ki bo tvoje življenje spremenil v nočno moro Navade, ki vodijo v prepad: to te postara, zato se temu izogibaj Navade, ki vodijo v prepad: to te postara, zato se temu izogibaj · ·