Zakaj je tvoj nos na selfijih vedno večji, kot je v resnici?

Želite posneti selfi, ki bo navdušil uporabnike družbenih omrežij, pa vam to ne uspe? Marsikdaj se razlog za to skriva v nosu, ki je na fotografijah večji kot v resnici. Zakaj pride do tega?

Kozmetični kirurg dr. Boris Pashkover ugotavlja, da se zaradi nenavadnega videza nosu na selfijih vse več ljudi odloča za lepotne operacije. Še posebno mlade zelo moti njihov ogromen nos, zato so pripravljeni storiti vse, da situacijo izboljšajo. Verjeli ali ne – nos na selfijih je večji kot v resnici, za kar so krive tehnike fotografiranja.

Ali niste zadovoljni z izgledom vašega nosu na fotografijah?
Ali niste zadovoljni z izgledom vašega nosu na fotografijah?

V zadnji izdaji medicinske revije JAMA Facial Plastic Surgery je bila objavljena raziskava, ki razkriva, da je nos na selfijih večji zaradi tega, ker fotografije posnamete s prekratke razdalje. Če fotografirate z razdalje 30 centimetrov, bo vaš nos na posnetku kar 30 % večji, kot dejansko je.

Če boste fotografije v prihodnje snemali z razdalje vsaj 150 centimetrov, bo vaša težava rešena. Za fotografiranje lahko zadolžite svojega prijatelja ali pa uporabite selfi palico.
Kakorkoli, lepotna operacija nosu vsekakor ni potrebna.

Rešitev se skriva v obliki selfi palice.
Rešitev se skriva v obliki selfi palice.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pletene zaščitne maske s pošastnimi jeziki bodo zagotovo poskrbele za socialno distanco