Mačke na računalnikih in knjigah
V zraku · buzz buzz

Ste se tudi vi kdaj spraševali, zakaj mačke tako rade sedijo na stvareh, ki jih uporabljate? Recimo po vaši tipkovnici? Vprašanja so se lotili tudi znanstveniki in prišli do zaključka, ki vas bo po eni strani razveselil, po drugi pa razjezil.

Vsak, ki je kdaj živel ali živi z mačko, ve, da imajo te precej čudne navade. Ena takšnih je, da si za svoje mesto počitka rada izbere tipkovnico ali knjigo. Fenomenu hoje po knjigah in tipkovnicah je zdaj do dna prišla znanost. Kot se je izkazalo, mačke tega ne počno, da bi vas ujezile, ampak za temi dejanji stoji povsem logična razlaga.

PREBERITE ŠE: To so najdražje pasme mačk na svetu!

Prvi razlog je nadvse prisrčen. Mački sedijo in hodijo po vaših stvareh, zato ker te dišijo po vas, to pa jih osrečuje in jim daje  občutek varnosti. Vonj je namreč eden od najpomembnejših in najmočnejših mačjih čutil in vašega prepoznajo na vsem, česar ste se v zadnjem času dotaknili.

Drugi razlog za tovrstno početje je malce manj prisrčen. Tako kot psi teritorij označujejo tudi mačke. Zato se tako rade drgnejo ob vaše stvari, saj z vonjem označujejo svoj teritorij. To pa je vsaj malo nesramno, se vam ne zdi?! Seveda pa to delajo tudi, zato da pritegnejo vašo pozornost.

Galerija – mačke, ki so okupirale naše predmete:

Mačke na računalnikih in knjigahOdpri galerijo
Slavni selfiji iz zgodovine Najbolj popularni selfiji iz časov pred pametnimi telefoni in preden smo jim rekli selfiji Steklenica, ki nas bo odvrnila od prekomernega uživanja alkohola. Steklenice vina, ki na domiseln način pozivajo k odgovornemu pitju alkohola Hotel, ki ocenjuje svoje goste Hotel, ki ocenjuje svoje goste Kozja joga Kozja joga – joga v družbi kozjih mladičkov · · ·