Najbolj popularni selfiji iz časov pred pametnimi telefoni in preden smo jim rekli selfiji

Slavni selfiji iz zgodovine

Že res, da so selfiji novodoben fenomen, definitivno pa niso novodobna iznajdba. Nastajali so že daleč pred pojavom pametnih telefonov in celo precej pred digitalnimi fotoaparati. Zbrali smo najbolj popularne selfije iz časov pred pametnimi telefoni in preden smo jim rekli selfiji.

Selfiji so obstajali še precej prej, preden smo jim rekli selfiji, ki je nekakšna oznaka za sodoben avtoportret, ki ga posameznik posname z digitalno kamero ali pametnim telefonom, ki ga drži v svoji roki, najpogosteje pa so objavljeni na družbenih omrežjih.

PREBERITE ŠE: V istih oblačilih je obiskala 11 slačilnic priznanih modnih trgovin in razlike so očitne

Neil Armstrong je tega selfija posnel že leta 1969.
Neil Armstrong je ta selfi posnel že leta 1969.

Kako zelo popularni so postali, priča dejstvo, da je besedo selfie slovarska avtoriteta Oxford English Dictionary leta 2013 razglasil kar za besedo leta. Generacija ‘ustanoviteljev’ (Founders), kot so se poimenovali tisti, rojeni po letu 2000, resda prednjači na področju sebkov, definitivno pa niso njihovi začetniki. Poglejmo si najbolj slavne selfije iz zgodovine, ki so nastali, ko smo jim rekli le avtoportreti.

Galerija – slavni selfiji iz zgodovine:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!