45302106_327708474686748_8402246418467696284_n
V zraku · buzz buzz

Če želite ugotoviti, kakšen je bil svet v preteklosti, prelistajte po družinskem fotoalbumu vaše babice ali staršev. Navade, ki so jih nekoč imeli vaši bližnji, se vam bodo zdele smešne. Sploh zabaven pa je njihov ‘starinski’ videz. In zagotovo se vam bo zdelo nenavadno tudi to, da je vaša mama ali babica bila videti zelo staro, ko je vstopila v trideseta leta. Današnjim 30-letnicam pa bi lahko brez težav odšteli kakšnih 10 let. Zakaj je tako?

Dojemanje mladosti in starosti je relativna stvar. A če upoštevamo znanost, se naša mladost zaključi pri letu 35, ko vstopimo v ‘srednja leta’. In če takrat naredimo kakšno neumnost, ki ni primerna našim letom, se pač ne moremo več zgovarjati na mladost.

Če ste stari 30, ste torej znanstveno dokazano še mladi, kar pogosto, posebej pri ženskah, dokazuje tudi njihov zunanji videz. 30-letnico bi lahko brez težav zamešali s kakšnim mlajšim dekletom. Ker nas ta fenomen zanima, smo raziskali več o misteriji let, da bi razumeli, zakaj se sodobne ženske tako razlikujejo od žensk iz preteklosti.

Drugačno razumevanje starosti.

Duh časa je prinesel številne stereotipe, po katerih so se ženske tudi ravnale. Nekoč je veljalo, da je ženska teh let že stara oziroma se je njena mladost zaključila. A stereotipi so se spremenili – danes so 30-ta leta nova 20-ta! Ženske se manj obremenjujejo s številkami, kar pozitivno vpliva na njihov videz in počutje.

Večja svoboda izbire.

V preteklosti so ženske nosile bolj temačna oblačila, zato so bila videti zelo staromodno. Izbira tekstila je bila zelo omejena. Današnje 30-letnice nosijo bolj svetla in pisana oblačila. Tudi izbira v trgovinah je zelo bogata. Različni slogi pa ženskam pomagajo ohranjati svež in mladosten videz.

Stabilen dohodek.

Sodobne 30-letnice vedo veliko o negi kože in kozmetiki, ki pozitivno vpliva na njihov videz. Večina sodobnih žensk ima stabilen dohodek, kar pomeni, da si lahko same plačajo tretmaje, s katerimi skrbijo za videz.

Spremenjen odnos do ličil.

V preteklosti ni bilo lepotnih in modnih blogerjev, ki bi svetovali, kako naličiti svoj obraz. Tudi izbira kozmetike je bila zelo omejena. A v zadnjih letih se je stanje dramatično spremenilo. Izbira ličil je zelo bogata, hkrati pa se je spremenil naš odnos do kozmetike. Ženske se ličijo vsak dan, tudi če nimajo posebnega razloga. Ličila pa prispevajo k bolj mladostnem videzu.

Plastična kirurgija je bolj razširjena.

Naše mamice ali babice si v preteklosti niso mogle tako enostavno privoščiti lepotnih korekcij. Danes lahko skoraj na vsakem mestu najdemo kirurge, katerih cene posegov so dostopne. In mnoge ženske nanj tudi prisegajo.

Ženske so bolj samozavestne.

Stereotipi imajo zelo velik vpliv na življenja ljudi. V preteklosti so ženske bile bolj posvečene družini, kar pomeni, da je malo žensk ustvarilo kariero in sledilo svojim ciljem. In v preteklosti je bilo tudi veliko manj poslovnih priložnosti za ženske. Današnje 30-letnice so izobražene in imajo kariero, kar pozitivno vpliva na njihovo samozavest.

Ženske se znajo postaviti zase.

Družba je nekoč narekovala, da moramo spoštovati mnenja drugih tudi takrat, ko se z njimi ne strinjamo. Ženske so morale biti še posebej spoštljive do starejših in upoštevati njihove predloge. Danes se ti stereotipi spreminjajo in vemo, da leta ne pomenijo tudi modrosti. Ženske so postale bolj kritične oziroma so začele bolj spoštovati sebe in svoje odločitve.

To je pravi razlog, zakaj sta zelena in rdeča barvi božiča. To je pravi razlog, zakaj sta zelena in rdeča barvi božiča Monoobrv Skrajno nenavadne stvari, ki ponekod veljajo za privlačne 10 fantastičnih tatujev, ki imajo skrivni pomen. Vsi imamo svoje skrivnosti: osupljivi tatuji, ki imajo skriven pomen Že od devetdesetih let znanstveniki dokumentirajo vedenje prašičev. 5 živali, ki so izjemno inteligentne, a tega nismo vedeli · · · ·