Zakaj z leti vzljubimo hrano, ki smo jo kot otroci sovražili ?
V zraku · buzz buzz

Zagotovo se spomnite otroštva in sovraštva do določenih jedi, ki so danes vaše najljubše. Verjetno ste se tudi spraševali, kaj se je v tem času zgodilo in kako je sploh mogoče, da imate radi nekaj, česar nekoč niste mogli videti. Znanost odkriva, da je krivo zaznavanje okusa, ki se z leti spreminja.

Zelo nenavadno je, kako nam hrana, ki nam ni bila všeč, lahko hitro postane okusna. Razlog se skriva v tem, da se okus v ustih z leti spreminja, pravijo raziskovalci. Erin Wathen, zdravstvena trenerka in svetovalka za hrano, pravi za EliteDaily, da se vsak človek rodi s približno 10.000 brbončicami, ki se vsaka dva tedna obrnejo. To obračanje pa lahko tudi pojasni, zakaj ste kot otrok bili bolj občutljivi na določene okuse in teksture v živilih, danes pa niste več, pravi Wathenova.

Naša ušesa, nos in grlo se z leti vse počasneje regenerirajo, kar lahko povzroči oslabljene sposobnosti okušanja. Ker ta oslabi, se nadležnega okusa, ko smo starejši, torej niti ne čuti več, pravi Wathenova. Poleg tega ima pomembno vlogo tudi okolje. Če živite v prostoru, v katerem ste nenehno izpostavljeni določeni hrani, vam ta lahko sčasoma pač postane všeč.


bed-bedroom-book-1125048 10 besed, ki jih moraš uporabiti na Tinderju, da povečaš svojo privlačnost za nasprotni spol Dekleta, ki ljubijo jesen, imajo teh 7 lastnosti Dekleta, ki ljubijo jesen, imajo teh 7 lastnosti lucas-lenzi-573687-unsplash 3 preprosti načini, kako pokazati resnično hvaležnost Po zaslugi te vojaške tehnike boste zaspali v dveh minutah. Po zaslugi te vojaške tehnike boste zaspali v dveh minutah · · · ·