city-night-scape-blinds-4
Utrip mesta · dom

Zatemnitvena senčila in zavese so spet moderne. Te na sodoben način polepšajo dom in te dotične zavese boste z veseljem uporabili tudi v svojem domu. Imeli boste namreč občutek, da živite v luksuznem penthousu.

Kakšna je zgodovina zatemnitvenih senčil in zaves?

Leta 1939 so v Veliki Britaniji uveljavili obvezno zatemnitev stanovanj in hiš zaradi nevarnosti zračnih napadov sovražnikov. Prebivalci so tako obesili debele zavese iz črnega bombaža, skozi katere ni prišel niti en sam snop svetlobe. Z manjšimi krpicami iz enakega materiala so pokrivali celo žaromete na avtomobilih. Čeprav so bili to precej mučni časi, so se lastniki navadili zasebnosti, ki so jo prinesle te zavese in jih tako ohranili tudi po vojni.

PREBERITE ŠE: Breeze: ambientalna svetilka, ki jo prižigamo in ugašamo s sapo

Namen teh zaves je danes precej drugačen, kot je bil nekoč. Večina takšnih zaves danes blokira kar 99 odstotkov svetlobe in UV-žarkov. Glede na to, da zajamejo tudi toploto sonca in poskrbijo za toplejše stanovanje, lahko pozimi prihranimo na kurjavi.
Tukaj so super ‘stajliš’ zatemnitvene zavese, ki lahko vsako stanovanje spremenijo v glamurozno stanovanje v New Yorku ali pa v Londonu, hkrati pa v dom spustijo le minimalno količino svetlobe.

Galerija – zatemnitvene zavese, zaradi katerih boste imeli občutek, da živite v penthousu

Zatemnitvene zavese, zaradi katerih boste imeli občutek, da živite v penthousu.Odpri galerijo
Lanmodo Lanmodo: senčnik za avtomobil, ki je lahko tudi šotor za ljudi philip-nixon-garden-design Nagradna igra: zakaj je urbano vrtnarjenje tako ‘in’? Svetilka Breeze Breeze: ambientalna svetilka, ki jo prižigamo in ugašamo s sapo Stojalo za pametni telefon Elago M4 Elago M4: retro stojalo Macintosh za iPhone · · ·