close-up-photo-of-couple-smiling-4693206 (1)
V zraku · odnosi

“Za srečo v ljubezni in življenju je dovolj, da imate samo eno stvar – stabilno psihično stanje.” – Mihail Labkovski

Toksični odnosi vam povzročajo občutek, da ste obtičali na vrtiljaku čustev. So kakor bolezen, polni vzponov in padcev. Potisnejo vas lahko tudi v zasvojenost.

Kadar ste čustveno nestabilni, pogosto iščete vsakršno pozornost osebe, ki jo imate radi. Iščete drobtinice, ki jih morda sploh ni. Postanete negotovi in želite si sprejeti nazaj ljudi, ki so vas čustveno izčrpali. Ljudi, ki si vas ne želijo v svojem življenju.

Verjamete ali ne, marsikdo sploh ne ve, kakšen je čustveno stabilen in varen odnos.

Kaj čustveno stabilni ljudje ne počnejo v odnosih?

Ne ugasnejo svojih čustev

Čustveno stabilnim ljudem je všeč, če ste odprti in ranljivi. Z njimi se lahko pogovarjate o tem, kako radi jih imate, ne da bi jih prestrašili. Z vami spregovorijo o svojih globokih čustvih. Svoje občutke izražajo na zdrav način. Všeč jim je, če lahko kažejo svoja čustva in se z njimi soočajo.

Vedo, da niste njihova last

Samostojnost je za njih nekaj naravnega. Zaupajo si in se ne pritožujejo, niso jezni na vas, ker jim niste takoj odgovorili na sporočilo ali klic. So čustveno stabilni, ne spopadajo se z ljubosumjem. Zaupajo svojim partnerjem. V sebi se počutijo varne.

Ne igrajo se z vami

Čustveno stabilni ljudje vedo, kaj si želijo in to tudi storijo. Ne bodo bežali in se skrivali. Ne igrajo se miselnih iger in vas ne ignorirajo vsakih nekaj dni. Dali vam bodo vedeti, da vas imajo radi in da jim je mar za vas. Ne ustrašijo se dolgoročnega razmerja, ker vedo kaj hočejo. Ne bo vam treba ugibati kakšne motive imajo, ker bosta drug z drugim odkrita in iskrena. Čustveno negotovi ljudje pa bodo ves čas imeli odprtih več možnosti. Bojijo se obveznosti.

Za svoje partnerje nimajo nerealnih pričakovanj

Čustveno negotovi ljudje postavljajo nerealna pričakovanja, kakšen bi moral biti njihov idealen partner. A se ne zavedajo, da nikoli ne bodo našli svojega sanjskega partnerja,ker takšna oseba ne obstaja! Zato z nikomer ne bodo srečni. Čustveno stabilni ljudje pa sprejemajo svoje partnerje, takšne kakršni so. Z vsemi brazgotinami, ranami in prtljago. Ljubijo brez pretvarjanja.

close-up-photo-of-man-giving-woman-a-piggyback-ride-2612974 Ko se fant zaljubi: s tem kaže, da si mu resnično všeč damir-spanic-8SuZ4l4C3FA-unsplash Tako boš prepoznala, da s teboj manipulira! romantic-couple-spending-time-together-on-seashore-in-autumn-4530095 (1) Kako preživeti sušno obdobje in kako v spalnico povrniti strast, pa tudi če ste samski? beach-couple-dawn-dusk-285938 Ko moški ljubi žensko: te stvari bo izgovoril le, če je vate resnično zaljubljen! ·