Želite živeti sami? 5 strahov, ki jih boste MORALI premagati
V zraku · buzz buzz

Ni pomembno, ali imate 20, 30 ali 40 let, bo ideja o samskem življenju VEDNO srhljiva – nikoli ne bo pravi trenutek za to odločitev, nikoli se ne boste mogli pripraviti na to spremembo in dolgo časa se boste soočali s strahovi, ki jih boste morali slej ko prej PREMAGATI. Samsko življenje je v resnici AKON!

Ko pomislite na samsko življenje, se vam verjetno v glavi vrtijo številne prednosti: uredili si boste prostor po svoji želji, nihče vas ne bo nadzoroval, ukvarjali se boste lahko s svojimi aktivnostmi …, a na drugi strani vas je tako presneto strah vsega novega.
Nihče nima pretirano rad sprememb, zato vam svetujemo, da na svoje strahove TAKOJ pozabite, ker boste ugotovili, da je samsko življenje resnično sladko.

5 strahov, ki jih boste MORALI premagati:

“Samsko življenje ni zame.”

Nekateri ljudje so prepričani, da niso ustvarjeni za to, da bi živeli sami. S tovrstnim razmišljanjem sicer ni nič narobe, vendar se morate vprašati, zakaj vas je strah samote. Če ne najdete tehtnega razloga, vas je potem le strah sprememb, drugačnosti, tujega. Povsem jasno je, da boste po letih življenja s starši in sorojenci zgubljeni, ko pridete v prazno stanovanje, vendar tudi na to se boste navadili. Sčasoma boste ugotovili, da potrebujete svoj mir in prostor, pa tudi ojačali boste – enkrat ko okusite, kakšno je življenje brez finančne pomoči drugih, vam bo jasno, da zmorete veliko več.

“Osamljen/-a bom.”

Najpogostejši strah, povezan z odhodom na svoje, je strah pred osamljenostjo. A ravno lepota samskega življenja je v tem, da lahko izbirate, na kakšen način boste koristili svoj čas: kdaj ga boste posvetili SEBI, kdaj pa DRUGIM. Samsko življenje ne pomeni, da ste osamljeni, ker ljudje, ki jih potrebujete v življenju, lahko vedno pridejo k vam na obisk.

“Dolgočasil/-a se bom.”

Neodvisno življenje ni sinonim za dolgčas. Ljudje pravijo, da so ravno v takšnem okolju postali izjemno produktivni na področju osebnega razvoja in kariere. Tudi če bi živeli z ljubljeno osebo, vam ta lahko jemlje čas, ki bi vam sicer pomagal, da postanete boljši. Ne skrbite, da vam bo dolgčas, ker le, če živite na svojem, ne boste imeli nikakršnih omejitev, kar se tiče tega, kaj in kdaj lahko nekaj naredite.

“Vse bo predrago.”

Drži, da je solo življenje lahko precej drago, saj boste več denarja porabili za predmete v stanovanju. V takšnih situacijah je dobro, da vnaprej razmislite o sredstvih, ki so vam na voljo. Pomembno je, da se naučite rokovati z denarjem. Tudi če vam en mesec ne uspe kupiti stvari, ki si jih želite, vam bo to služilo kot lekcija, kako zaslužiti več denarja in z njim upravljati. Ta izkušnja je veliko vrednejša kot vaše skrbi, da vam ne bo uspelo.

“Pokvaril se bo moj odnos z družino.”

Nekatere osebe mislijo, da bodo s svojim odhodom prizadeli njim ljube osebe (mati bo žalostna, oče bo jezen) – v resnici pa jim boste naredili uslugo. Tudi vaši starši potrebujejo čas in prostor zase, saj so vendar krvavi pod kožo. Ponosni bodo na vas, ker ste naredili tako pomemben korak v vašem življenju. Samsko življenje ne pomeni, da ste v zaporu, saj vendar lahko povabite ljube osebe na obisk, kolikokrat si želite.

Bolezen sodobnega človeka: izgubljamo čas na neumnostih, a se tega ne zavedamo Bolezen sodobnega človeka: izgubljamo čas na neumnostih, a se tega ne zavedamo Besede, ki bodo vedno s teboj: 10+ močnih misli o dobroti in ljubezni Besede, ki bodo vedno s teboj: 10+ močnih misli o dobroti in ljubezni Leonardo DiCaprio ima zate besede, ki ti bodo dale moč Zaljubi se v osebo, ki ljubi tvojo norost: Leonardo DiCaprio ima zate besede, ki ti bodo dale moč 15 majhnih sprememb: zaradi njih boste v enem letu postali BOLJŠA oseba 15 majhnih sprememb: zaradi njih boste v enem letu postali BOLJŠA oseba