fbpx

Mladost, norost: 7 napak iz 30. let, ki ti lahko UNIČIJO življenje po 40. letu

Mladost, norost: 7 napak iz 30. let, ki ti lahko UNIČIJO življenje po 40. letemu

Pri 20. se mnogim ljudem zdi, da je prava odraslost od njih še vedno krepko oddaljena in bo napočila šele čez približno 10 let. A kaj storiti potem, ko na torti upihnete 30 svečk?

Ljudje v tridesetih letih so še vedno mladi, polni energije in imajo priložnost, da svet spremenijo na bolje – in četudi je tako, so v veliki meri odvisni od svojih odločitev iz preteklih let. Katere napake, ki jih delate pred dopolnjenim 30. letom, vam lahko kasneje uničijo življenje?

7 napak iz 30. let, ki ti lahko UNIČIJO življenje po 40. letemu:

1. Nemudoma spremenite življenje.

Nekateri ljudje si zadajo posebne cilje, ki si jih prizadevajo izpolniti do 30. rojstnega dne. Do takrat se denimo želijo poročiti, poviti otroka, kupiti hišo in zgraditi kariero. V primeru, da vse ne gre po načrtu, želijo situacijo razrešiti v trenutku, kar kasneje obžalujejo. Če vam do 29. rojstnega dneva ne uspe najti sorodne duše, to nikakor ne pomeni, da se morate v naslednjem letu nujno poročiti.

2. Vikende preživljate ob nezdravi hrani in prižgani televiziji.

Z občasnim poležavanjem ni nič narobe, a če vse proste dneve preživljate na kavču, je čas, da se zamislite nad sabo in to spremenite. Laura Vanderkam, avtorica knjige Kaj najuspešnejši ljudje počnejo ob koncu tedna (What the Most Successful People Do on the Weekend) priporoča, da svoje dejavnosti med vikendi načrtujete teden dni vnaprej. Domače obveznosti poskusite opraviti že tekom tedna, sobote in nedelje pa namenite telesni aktivnosti in druženju s prijatelji.

Vikende preživljate ob nezdravi hrani in prižganem televizorju.
Vikende preživljate ob nezdravi hrani in prižganem televizorju.

3. Zaradi strahu pred staranjem iznakazite svoje telo.

Nekatere ljudi ob pogledu na novo gubico na čelu spreleti srh. Z različnimi posegi, ki začasno odstranijo nepravilnosti, želijo karseda hitro odpraviti napake. A kaj, ko se v naslednjih letih izkaže, da operacije stanje le še poslabšajo. Ob tem gre poudariti, da je skrb za telo vsekakor potrebna, zato vam priporočamo, da se prehranjujete zdravo, vlažite kožo in se ustrezno zaščitite pred soncem.

4. Večno želite biti najstnik.

V odraslih letih je potrebno odgovornost za življenje prevzeti v svoje roke. Poseben poudarek zahtevata družina in kariera, zato se velja odreči najstniškim opravilom. Čas je, da študentske zabave nadomestite z druženji v nekoliko mirnejšem ozračju.

5. Upirate se učenju.

Mnogi ljudje v mladih letih študiju in obštudijskim dejavnostim ne posvečajo velike pozornosti, nato celotno življenje opravljajo enako delo, nekega dne pa preprosto utonejo v pozabo. Nove tehnologije namreč svet vseskozi preoblikujejo, zato se lahko hitro zgodi, da vas bodo že jutri nadomestili roboti.

Denar namesto za dogodivščine porabljate za materialne dobrine.
Denar namesto za dogodivščine porabljate za materialne dobrine.

6. Delate v službi, ki jo sovražite.

Raven sreče v vašem življenju je v veliki meri odvisna tudi od vaše službe. Zakaj bi 40 ur časa tedensko posvečali delu, ki ga sovražite?

7. Denar namesto za dogodivščine porabljate za materialne dobrine.

Ob nakupu novega kosa oblačila ali obutve se resda počutimo dobro, a to zadovoljstvo ne traja ravno dolgo. Thomas Gilovish, profesor na Univerzi Cornell, priporoča, da denar namesto za materialne stvari porabite za zanimive dogodivščine. Kot primere navaja obisk dogodka, skos s padalom in potepanje po tujini.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.