Ekvitorialna Gvineja
V zraku · buzz buzz

Medtem ko so nekatere države izjemno gosto poseljene, je pri drugih slika ravno obratna. Te zanima, kakšen bi bil zemljevid sveta, če bi se ozemlje delilo glede na velikost populacije. Kam bi se preselila Slovenija, kdo bi bile njene sosede in ali bi imeli neposreden dostop do odprtega morja, izdamo v nadaljevanju.

Tako bi bil videti zemljevid sveta glede na število prebivalcev. Nekatere države imajo izjemno gostoto prebivalstva, medtem ko so druge precej redkeje poseljene. Rusija je morda največja država na svetu (njena površina znaša 17,098,242 km²), a nima največ prebivalcev na svetu. Teh ima največ Kitajska (1,3 milijarde). Po takšni logiki torej ozemlje Rusije pripada Kitajski. Kljub temu državi ostajata sosedi, saj bi v tem primeru Rusija okupirala Kazahstan.

PREBERITE ŠE: Najnevarnejše turistične destinacije 2017

Zemljevid je izdelal Imgurjev uporabnik JPalmz, ki je podatke o površini in populaciji pobral iz Wikipedije in na podlagi teh ustvaril karto sveta, kjer so meje med državami ostale nespremenjene, države pa so si ozemlje proporcionalno razdelile glede na število prebivalcev. Več prebivalcev torej pomeni večje ozemlje.

Ste vedeli, da so na svetu le štiri države, ki imajo glede na populacijo sorazmerno velikost ozemlja. To so ZDA, Brazilija, Irska in Jemen, ki so tako ostale na svojih mestih. Slovenija se je preselila v Srednjo Afriko, točneje v Ekvatorialno Gvinejo (ta ima 757.014 prebivalec), nekdanjo špansko kolonijo, ki ima neposreden dostop do morja, vodnatost pa je zanemarljiva. Naše sosede bi bile Kuba, Burkina Faso in Romunija. Hrvati bi bili na ozemlju Gruzije.

To bi bile podobe Slovenije, če bi ležala na ozemlju Ekvatorialne Gvineje:

Ekvatorialna GvinejaOdpri galerijo

Optična prevara Imate umazane misli? Kaj vidite na fotografiji? Kuhanje z dronom Kuhanje z dronom – celoten obrok, pripravljen s pomočjo drona Triglav je zdaj visok 2863 metrov Triglav ni več visok 2864 metrov! Po novem meri … Družbena pričakovanja Pri teh letih družba od nas pričakuje, da se ustalimo in imamo otroka · · · ·