fbpx

Največja Lego trgovina na svetu in planiška velikanka iz kock Lego

Lego trgovina in planiška velikanka Lego

Medtem ko se je v Londonu nedavno odprla največja Lego trgovina na svetu, kjer si lahko obiskovalci ogledajo številne turistične znamenitosti iz kock Lego, je pred trgovino Lego Store v ljubljanskem City Parku na ogled planiška velikanka, sestavljena iz 35 tisoč kock Lego, na kateri je možno tudi skakati. Kmalu jo bo preizkusil tudi skakalni as Robert Kranjec. Kako daleč bo poletel, izveste 25. novembra 2016.

Že res, da je največja Lego trgovina na svetu zrasla v Londonu (razteza se na več kot 910 m²), kjer si lahko ogledate številne znamenitosti iz kock Lego, a tam ne boste našli planiške velikanke.


Gromozansko repliko skakalnice iz kock Lego boste našli pred prvo trgovino Lego Store v Sloveniji, ki se nahaja v ljubljanskem City Parku. Narejena je iz kar 35 tisoč kock, vanjo pa je bilo vloženih 160 ur dela.

PREBERITE ŠE: Trgovina Lego Store: V Sloveniji se odpirajo Lego nebesa

V City Parku pred uradno Legovo trgovino je zrasla replika planiške velikanke iz kock Lego.
V City Parku je  pred uradno Legovo trgovino zrasla replika planiške velikanke iz kock Lego.

Te so v repliko letalnice bratov Gorišek vložili člani ekipe Kocka klub – LEGO skupnost Slovenije. Na njej so že opravili testne skoke. Kako daleč bo poletela figurica Lego, ki jo bo po odskočni mizi pognal Robert Kranjec, izveste v petek, 25. novembra 2016, ob 11. uri. ”Leteči” Kranjec vam bo pokazal tudi nekatere prvine smučarskih skokov.

Galerija – sprehodite se po največji Lego trgovini na svetu:

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!