summer2020_women_look08
Utrip mesta · moda · ženska moda

Ženska moda 2020 za pomlad napoveduje kar nekaj zanimivih modnih trendov. Ženski modni trendi za pomlad 2020 te čakajo v nadaljevanju!

O tem, kakšna bo ženska moda 2020, smo že pisali. Zdaj vam predstavljamo, kakšni bodo ženski modni trendi za pomlad 2020! Neon in usnje ostajata v modi, prav tako pikice, vračajo pa se “hotke” in modrci kot topi.

Ženska moda 2020: ženski modni trendi za pomlad 2020

Neon ostaja v trendu

Ženska moda 2020 napoveduje, da neonske barve ostajajo v modi. Subtilnost res ni njihova značilnost, toda ti živahni toni rožnate, oranžne, modre, zelene in rumene se čudovito ujamejo s črno, belo ali rumeno barvo! Poskusite!

V trendu ostaja tudi usnje

Usnje, sicer po navadi rezervirano za jesen in zimo, bo letos vstopilo tudi v pomladno garderobo. Material je bilo namreč mogoče opaziti na modnih brveh za pomlad od New Yorka do Pariza, in to v vseh možnih oblikah: od barvitih jaken pri Coachu 1941, kril pri Bottegi Veneti do hlač pri Marniju in Alexandru McQeenu.

Kvačkanine

Pomlad bo v znamenju kvačkanin, pa ne tistih babičnih … Kvačkanine bodo v letu 2020 ultraženstvene in oprijete, še posebno bodo prednjačile obleke. V časih, ko si modna industrija prizadeva, da bi postala bolj trajnostna, je prav v trendu, ki slavi počasno, ročno delo, ki ga lahko prenesemo na naslednje generacije, nekaj posebnega.

Modrc kot top

“Crop topi” niso več dovolj. Ženska moda 2020 namreč narekuje, da bo te zamenjal modrc oziroma top v obliki modrca. Pri Diorju in Giambattistu Valli so se odločili za kvačkane modrce, Loewe je šel s prosojnimi različicami korak dlje … Prepričani smo, da se bodo odlično podali h krilu z visokim pasom!

Ultrakratke hlače (“hotke”)

Priljubljene “hotke” se vračajo v žensko modo že kar spomladi 2020. Te so lahko pletene, kot smo jih videli pri Hermèsu ali Ferragamu, lahko gre za odrezane kavbojke, kot jih je predstavil Rag & Bone, ali pa gre za kratke hlače v slogu “spandeksa”, kot jih ima Brandon Maxwell. Pri Chanelu pa so celo pokazali, kako jih odlično kombinirati s črnimi najlonkami.

Bermuda hlače

Če “hotke” niso vaš slog, so tukaj bermuda hlače, ki bodo nadomestile lanski trend kolesarskih hlač! Dizajnerji, kot so Bottega Veneta, Chloe in Givenchy, so te umestili med “nove klasike”, in sicer tako, da so jih predstavili kot del hlačne obleke.

Večplastne obleke

Lansko sezono smo se našli v morju tila. Ideja za žensko modo 2020 pa je razširjena na čudovite in lahke večplastne obleke, ki nudijo volumen in visoko dramatičnost. Oscar de la Renta in Roksanda sta idejo prevzela v superrožnati barvi, medtem kot so Preen, McQueen in Dior posegli po klasični črno-beli barvi.

Vzorci kot na tapeti iz 60. let prejšnjega stoletja

Letos med modnimi kosi poiščite “tapete” iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja. Retro vzorci so namreč že vladali na modni pistah za pomlad in poletje 2020 (Christopher Kane, Prada, Marc Jacobs, Alberta Ferretti), zdaj pa prihajajo tudi v trgovine. Ženska moda 2020 tako narekuje vintage vzorce na oblekah, bluzah, rutah itd.

Elegantni telovniki

Na izraz “iz moške omare” smo v letu 2019 kar malce pozabili, a ženska moda 2020 napoveduje, da se to letos vrača, in sicer v obliki elegantnih telovnikov. Ti so lahko del tridelne obleke (Burberry, Etru), lahko so popolnoma neusklajeni s suknjičem (Louis Vuitton) … V teh telovnikih je nekaj močnega in privlačnega, da ne omenjamo, da so na telesu neskončno laskavi!


Helena Christensen x H&M Helena Christensen x H&M: kapsulna kolekcija, ki slavi cvetlice 38f5e52a5fb4714e6b1093b07fa3b6c9 To je ženska moda za 2020: ženski modni trendi, ki bodo osvežili tvojo garderobo novoletne frizure Lahke in čudovite frizure za novoletno zabavo novoletni stajling Hlače so enako dobre kot obleka: 4 predlogi za nekoliko drugačen novoletni stajling · · · · ·