YHDe6Ey
Kulturni izbor · knjige · V zraku · odnosi

Branje je odlična uteha v trenutkih, ko se vam ne bo ljubilo ČISTO NIČ, ker vas pač boli srce – te knjige vam bodo pomagale preboleti BOLEČ razhod.

Poleg tega, da vas najboljša prijateljica KNJIGA uči o koristnih stvareh, pelje na neverjetna mesta in vam kaže, kako je videti prava ljubezen, vam lahko pomaga tudi preboleti boleč razhod.

Rezultati ankete, ki jo je objavila The Reading Agency, pravi, da naj bi bile knjige odlično sredstvo za premagovanje travme iz otroštva in prebolevanje bolečega razhoda.
Če se tudi vi v tem trenutku borite s svojimi čustvi, vam svetujemo, da si vzamete čas za te fantastične knjige, ki vam pomagale vsaj za trentek omiliti bolečino. Na ljubezen, razmerje in bivšo ljubezen boste gledali popolnoma drugače.

PS. Te knjige lahko berete tudi, če ste v najsrečnejšem razmerju, saj vam bodo zagotovile dodaten vir navdiha in izboljšale vaše razmerje.

Knjige, ki ti bodo pomagale preboleti BOLEČ razhod

1. Nora Efron, Ko je Harry srečal Sally (1989)

Nora je avtorica, ki je napisala scenarije za filme, kot so Romanca v Seattlu, Čaka te pošt@, Julie & Julia, Silkwood … in povsem nemogoče je, da vas ne bi navdušila tudi knjiga Ko je Harry srečal Sally.

Harry in Sally se prvič srečata leta 1977, ko z univerze v Chicagu odhajata v New York. Harry želi postati politični svetovalec, Sally pa novinarka. V New Yorku se njune poti ločijo. Čez pet let se ponovno srečata in spet ločita. Ko se nekaj let zatem ponovno srečata, sta oba samska. Harryja je zapustila žena, Sally pa se je razšla s fantom.

2. André Aciman, Pokliči me po svojem imenu (2007)

7-letni Elio preživlja sproščeno poletje s starši na italijanskem podeželju. Mirno počitniško vzdušje popestri ameriški študent Oliver, s katerim postaneta neločljiva. Konec Oliverjevih počitnic v Italiji bo sicer omajal njun odnos, ampak to je le prva Eliova ljubezen, in čeprav je njuno nežno razmerje kratko, bo za vedno zaznamovalo Eliovo srce in dušo.

3. Maria Semple, Kam si izginila, Bernadette? (2012)

Kam si izginila, Bernadette? je roman o močni povezanosti med materjo in hčerjo. Napisan je z veliko dozo humorja in v obliki elektronske pošte, sporočil, poročil FBI in korespondence med glavnimi junaki, ki vas bodo nasmejale. Ta roman kaže tudi, da je družinska ljubezen pomembnejša kot vsi izzivi, s katerimi se srečujete. In je odličen pokazatelj, da obstaja več oblik ljubezni v življenju (in ne zgolj partnerska).

4. Jojo Moyes, Ob tebi (2016)

Čustvena zgodba, posneta po knjižni uspešnici Jojo Moyes, sledi prikupni, toda vedno malce raztreseni in naivni Lou, ki mora obrniti nov list v knjigi svojega življenja. Ko izgubi fanta in službo, se zaposli na dvorcu mladega premožnega bankirja Willa, ki je v prometni nesreči postal povsem hrom.

5. Gillian Flynn, Ni je več (2012)

Kdo sploh si? Kaj sva storila drug drugemu? Taka in podobna vprašanja si zastavlja Nick Dunne na jutro pete obletnice zakona, ko njegova žena Amy brez sledu izgine.

Druge knjige, ki ti bodo pomagale preboleti BOLEČ razhod:

  • Olivia Goldsmith, Klub vražjih babnic (1992)
  • Helen Fielding, Dnevnik Bridget Jones (1996)
  • Jenny Han, To All the Boys I’ve Loved Before (2014)
  • Justin Hurwitz, Justin Paul, Benj Pasek, La La Land (2017)
HarryPotter_WB_F1_HarryHoldingInvisibilityCloakInGryffindorCommonRoom_Still_100615_Land (1) 6 čarobnih stvari iz Harryja Potterja, ki so dejansko resnične Ko imaš poln kufer vsega: 15 knjig, ki ti bodo vsaj za trenutek vrnile upanje Ko imaš poln kufer vsega: 15 knjig, ki ti bodo vsaj za trenutek vrnile upanje Vredne tvojega časa: knjige, ki jih priporoča Bill Gates za poletno branje 2019 Vredne tvojega časa: knjige, ki jih priporoča Bill Gates za poletno branje 2019 harry potter Harryja Potterja še ni konec: J.K. Rowling napovedala 4 nove knjige ·