Oblite jagode
Utrip mesta · kulinarika

Za praznik zaljubljencev so nepotrebna in na hitro izbrana darila odveč, saj lahko že z romantičnim vzdušjem, ki ga pričaramo z dišečimi eterični olji in okusnim obrokom, poklonimo našim najdražjim tisto, kar si dejansko želijo – našo pozornost. Pa poglejmo, s katerimi jedmi jih bomo še prav posebej očarali.

Nekatera živila že od srednjega veka slovijo po svojih blagodejnih učinkih na spolnost in ljubezen. Pravimo jim afrodiziaki, po grški boginji ljubezni in lepote – Afroditi. Najbolj splošno znana “hrana za ljubezen”, ki vpliva na boljšo prekrvavitev telesa, večjo sproščenost in povečano seksualno željo so vsekakor ostrige, ki že s svojim videzom nakazujejo na erotične asociacije.

Poleg tega vsebujejo veliko cinka, ki spodbuja proizvajanje testosterona v telesu. Enako skrivnost kemične narave skriva v sebi tudi prestižni kaviar, ki prihaja iz Rusije in je včasih veljal za jed, ki so si jo lahko privoščili zgolj višji sloji. Po poživljajočih učinkih na spolno slo, so že od 19. stoletja znani tudi beluši, ki so jih tradicionalno pripravljali za zajtrk mladim ženinom. Tudi tartufi so v samem vrhu zapeljivih jedi, saj zaradi svojega vznemirljivega vonja prebudijo vse čute. Francozi za obnovo libida postrežejo z znamenito francosko čebulno juho, ne branijo pa se niti česna, ki prav tako krepi spolno slo. Valentinov desert mora vsekakor vsebovati tudi čokolado, najbolje pa se je posladkati s čistim kakavovim napitkom, ki ga je opeval sam Casanova.

Ob okusnih jedeh je priporočljivo srkati poživljujoči šampanjec, ki ponuja razkošni užitek in zagotavlja dobro raspoloženje. Pri pripravi jedi ne smemo pozabiti, da med afrodiziake uvrščamo tudi eksotične začimbe, kot so cimet, ingver in kardamom, zato jih uporabimo v izdatnih količinah. K dobri hrani se poda tudi prijetno vzdušje, za katerega poskrbimo z omamno dišečimi eteričnimi olji.

Zavihajmo rokave in okrasimo slastne kolačke Cube Burger ponudba Cube burger vabi na “hitro” kulinarično izkušnjo cudaske-vodke Vodke najbolj čudaških okusov Prekonočni kosmiči Zdrav zajtrk iz ovsene kaše, ki se sam pripravi čez noč · ·