a9-2
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

V časih hitrega tehnološkega napredka preveč pozornosti namenjamo najdražjim telefonom v ponudbi proizvajalcev. Predvsem zaradi dejstva, da leta 2018 postajajo vedno bolj zanimivi telefoni, ki so cenovno dostopnejši, a premorejo množico odličnih lastnosti svojih »dražjih« bratov. Tudi zato vam tokrat predstavljamo dve zvezdi Samsungove Galaxije – Samsung Galaxy A7 in Samsung Galaxy A9, ki odstopata od povprečja.

Veliko pozornosti Samsung Galaxy A7 in Samsung Galaxy A9 namenjata fotografiji, saj je ta uporabnikom ta hip najpomembnejša. A ne ostajata le pri dobri fotografiji. Dobrot je namreč še kar nekaj!

Samsung Galaxy A7 (2018) – je cenovno presenečenje

Samsung Galaxy A7 krasi zanimiv zaslon Amoled s kar 6 palci (152,4 mm zaslon), ki je kot pričakovano pri Samsungu praktično najboljši v svojem razredu. In ker v zaslon gledamo zares veliko je prav ta lastnost telefona izjemno pomembna in tu ena njegovih odličnosti. Zaslon telefona definira dizajn in tu so pri Samsungu posegli po inovativni rešitvi, saj so senzor prstnih odtisov prestavili iz sprednje strani na stranico telefona in s tem očistili dizajn prednjega dela pametnega telefona. Slednji daje vtis veliko dražjega telefona tudi zaradi uporabljenega 2,5D-stekla in odlične končne izdelave. Seveda je v sicer tankem ohišju precej velika baterija, ki ima kar 3.300 mAh. Ta napaja 8-jedrni procesor, ki mu družbo dela 4 GB RAM-a in 64 GB notranjega spomina. Tu je seveda še vedno vtič za slušalke, ki ga pri marsikaterem proizvajalcu pogrešamo. Slednji ima »digitalno« podporo za predvajanje zvoka Dolby Atmos in s tem ustvarjanje posebnega zvočnega doživetja kot pri domačem kinu. Zaradi te lastnosti pri Samsungu računajo tudi na mlajše kupce, ki jim je pomembna kakovost zvoka. A slednjim je najpomembnejša slika, ki jo fotoaparat pametnega telefona Samsung Galaxy A7 zna narediti s kar tremi kamerami. Prva je zadolžena za širokokotne posnetke s 24 MP in 27 mm – posname kot, širok 77 stopinj, druga ima nalogo, da zajame še več – kar 120-stopinjski kot – pa premore 8 MP z 18 mm.

Zaradi slednjega boste skupinske slike, panorame in podobne fotografije zajemali z lahkoto. Tretja kamera pa ima možnost meritev globine, s katero lahko ustvarjamo posebne globinske učinke. Seveda je fotografija, kot se za leto 2018 spodobi, podprta z inteligentno kamero, ki samodejno prilagodi nasičenost, temperaturo beline in svetlost. Še več – na voljo je 19 načinov prilagajanja, da bodo končne slike čim bolj naravnega videza. Seveda je odlična tudi sprednja selfie kamera s kar 24 MP. Samsung Galaxy A7 lahko v trenutku odklenete tako, da si ga podržite pred obrazom, saj premore tehnologijo prepoznave obraza. A tu se dobre lastnosti še ne končajo. Galaxy A7 namreč omogoča tudi dvojno SIM-kartico, ki ji lahko družbo dela tudi SD-kartica s 512 GB prostora za hrambo vaših datotek. Samsung Galaxy A7 je izjemno celovit telefon, ki preseneti tudi s svojo cenovno dostopnostjo okoli 340 evrov v prosti prodaji in seveda pri vseh operaterjih.

Postanite ustvarjalni fotograf
Tri kamere Galaxyja A7 omogočajo, da vaša ustvarjalnost pri fotografiranju ni omejena. Tako je Galaxy A7 opremljen s kamero z ločljivostjo 24 MP, globinsko kamero z ločljivostjo 5 MP in ultraširokokotno kamero z ločljivostjo 8 MP. In ravno zaradi slednje boste lahko na fotografijo ujeli več. Tako bodo skupinske fotografije in fotografije narave ter arhitekture točno takšne, kot ste si jih zamislili.

Zaslon je tisto, kar je najpomembnejše
Zaslon telefona je tisto, v kar smo zazrti ves čas uporabe telefona. Tudi zato je Samsung namenil izjemno veliko pozornosti ravno tej izkušnji. Uporabljena je tehnologija Super AMOLED, ki prinaša ostrejši kontrast, bolj dinamične barve in tudi zaradi tega odlično uporabniško izkušnjo.

Za tiste, ki ljubite boljši zvok
Imate radi dobro zvočno doživetje? Potem boste pri telefonu Galaxy A7 našli odlično zvočno izkušnjo. Uporablja namreč tehnologijo Dolby Atmos, ki v vaših ušesih ustvari poglobljeno doživetje domačega kina. Seveda obstaja še »jack« za analogni priklop slušalk. Tudi to nam je všeč.

Samsung Galaxy A9 – s štirimi kamerami pokrije vse fotografske priložnosti – prvi telefon s kar štirimi kamerami na hrbtni strani

Kakšna je magična številka? V Samsungu trdijo, da trenutno štiri. Novi telefon Samsung Galaxy A9 namreč predstavljajo pod sloganom štirikratna zabava. Štirikratna zato, ker so na zadnjo stran novega telefona Samsung Galaxy A9, drugega pod drugim, vgradili kar četvero fotografskih objektivov. Eden je običajen s 24 milijoni točk. Družbo mu delata še širokokotni, za fotografiranje mestnih znamenitosti, in teleobjektiv z dvakratno optično povečavo. Četrti pa ima tipalo za merjenje »globine«, kar pomaga pri učinkih z zamegljenim ozadjem in podobnih trikih. Torej to, kar uporabniki potrebujejo.

Švicarski »fotografski nož« v žepu, ki vas v različnih fotografskih situacijah lahko reši s svojo sposobnostjo prilagajanja razmeram. Seveda je tu inteligentna kamera, ki samodejno opravlja korekcije slike, tj. nasičenost, belino in ostale parametre. Samsung se še kako zelo zaveda, kako pomembna je fotografija. Tudi zato je pri Samsung A9 pri fotografiji izjemen poudarek. Samsung A9 uvršča takoj pod družino Galaxy S in tako je tudi na drugih področjih več kot soliden. Premore 6,3-palčni zaslon Super Amoled (159,5 mm zaslonom) , 8-jedrni procesor, 6 GB pomnilnika in 128 GB prostora za podatke, baterijo z zmogljivostjo kar 3800 mAh in podporo hitremu polnjenju. Na razpolago je tudi prostor za drugo SIM-kartico kot tudi razširitev notranjega spomina za dodatnih 512 GB. Na krovu je vsa tehnologija Samsunga – tudi tehnologija prepoznave obraza. Seveda je tu tudi tehnologija znana pod kraticami: NFC, USB-C, FM radio … Barve bodo tri, modra in rožnata z učinkom prelivanja ter vedno modna črna. V Sloveniji bo Samsung Galaxy A9 mogoče kupiti konec novembra in bo cenovno zanimiv, saj ga bo moč kupiti za 599 evrov*.

Prvi telefon s 4 kamerami na hrbtni strani
Galaxy A9 je prvi telefon na svetu, ki premore kar 4 kamere. Tudi zaradi tega se lahko prilagodi različnim fotografskim prizorom in ujame življenje na način, kot ste si ga zamislili. Tako lahko izberete objektiv, ki najprimerneje zajame vaš kader in že boste lahko naredili fotografijo, kot ste si jo zamislili. Seveda pri vsem skupaj pomaga tudi inteligentna kamera, ki fotografije naredi še boljše.

Ko telefon postane modni dodatek
Novi Galaxy A9 je lep pametni telefon. Oblika je minimalistična in v skladu s trendi. Velikost pa takšna, da se ravno prav prilega dlani. Njegova steklena 3D-hrbtna stran je na voljo v barvi črnega kaviarja, limonadno modre in roza. Modno, ni kaj!

Hitro polnjenje … velika baterija
Galaxy A9 premore hitro polnjenje. To pomeni, da ga boste z lahkoto hitro napolnili, in ko bo napolnjen, bo velika baterija (3800 mAh) poskrbela, da boste brezskrbni skozi cel dan. Sodoben USB-vhod tipa C omogoča še preprostejšo rabo in združljivost, priklop na polnjenje je namreč še preprostejši.


samsung-a9 Samsung Galaxy A9: s štirimi kamerami pokrije vse fotografske priložnosti cover Tukaj sta Samsung Galaxy S9 in Samsung Galaxy S9+! a9-2 Zvezdi v galaksiji Samsung: Samsung Galaxy A7 in Samsung Galaxy A9 0020896_samsung-galaxy-s9-pre-order-now-get-freebies-worth-rm800 9 razlogov, zakaj je Samsung Galaxy S9 tako poseben · · · · ·