CoFestival 2016: mednarodni festival sodobnega plesa v Ljubljani

Isabelle Schad po sodelovanju z Laurent Goldring. (Foto: Jakub Wittchen)
Zadnjič posodobljeno: :

November je poleg pečenega kostanja in začetka okraševanja tudi mesec, ko v Ljubljani zaživi CoFestival – mednarodni festival sodobnega plesa. Tokrat že v četrti izvedbi bo festival v desetih dneh (med 25. novembrom in 4. decembrom) zajel štiri ljubljanska prizorišča – Kulturni center Tobačna 001, Slovenski gledališki inštitut, Lutkovno gledališče Ljubljana, največ programa pa se bo odvijalo pri organizatorju festivala Kinu Šiška.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Različna prizorišča po Ljubljani

Organizator

Kino Šiška

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Festivalska vstopnica: 30 €

Kino Šiška, ki festival CoFestival 2016 organizira skupaj z Nomad Dance Academy Slovenija, bo gostil najrazličnejše plesne kolektive in posameznike, ki s svojimi nastopi polnijo dvorane in nikogar ne pustijo ravnodušnega. V desetih dneh bo na sporedu kar 21 dogodkov, od tega dvanajst predstav, tri delavnice, filmska projekcija, tri predstavitve knjižnih del s področja sodobnega plesa in pogovori z avtorji ter dve razstavi.
Kot enega izmed vrhuncev organizatorji napovedujejo nastop poljske produkcije Kolektivni poskoki koreografinje Isabelle Schad, v kateri nastopa več kot 20 plesalk in plesalcev. Slednji s svojimi gibi, neizmerno energijo in usklajenostjo pozitivno presenetijo še tako redne obiskovalce plesnih dogodkov.

Isabelle Schad po sodelovanju z Laurent Goldring. (Foto: Jakub Wittchen)
Isabelle Schad po sodelovanju z Laurent Goldring (Foto: Jakub Wittchen)

Med nastopajočimi lahko najdemo tudi slovenske umetnice in umetnike. Festival bo odprla predstava Gorana Bogdanovskega 2 : 0, predstava po resničnih dogodkih, nadaljevanje legendarnega footbaleta 1 : 0, ki je nastal leta 1999. V nadaljevanju leta 2016 bo nastopila enaka izbrana vrsta nastopajočih, od katerih se le še nekateri poklicni plesalci, Bogdanovski pa se bo z novim delom občinstvu predstavil prvič po osmih letih.

PREBERITE ŠE: Koncert: fatalka Marissa Nadler v Kinu Šiška

Goran Bogdanovski (Foto: Miha Fras)
Goran Bogdanovski (Foto: Miha Fras)

Na večerjo, druženje in predstavo bo obiskovalce povabila Katja Legin s Time Out: Variacije na počasnost 3, šišenski oder pa bosta po zanju prelomnem letu (nagrada na prestižnem berlinskem festivalu Teatertreffen) osvojila Bara Kolenc in Atej Tutta z eksperimentalno predstavo Zasebne misli.

Katja Legin (Foto: Nada Žgank)
Katja Legin (Foto: Nada Žgank)

Dodatne Informacije

Več informacij:
cofestival.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Velika noč v Nemčiji: nenavadni in edinstveni velikonočni običaji