fbpx

Collector Cabinet – ”stročja” omarica kot lesena stenska skulptura

Omarica Collector Cabinet

Številne omarice so resda sila prikupen kos pohištva, toda običajno nanje ne gledamo kot na umetnine, ampak kot na funkcionalen in hkrati tudi estetski element. No Jeremy Zietz pa je izdelal prav to. Collector Cabinet je namreč funkcionalna omarica, ki pa je hkrati tudi lesena stenska skulptura v katero lahko shranimo drobne predmete.

Omarica Collector Cabinet na katero lahko gledamo kot na estetski in funkcionalen kos pohištva ali kot leseno stensko skulpturo, je izdelana iz jesenovega lesa in medenine. Mehanizem, ki stoji za odpiranjem ”vrat” omarice je sličen vrtljivemu mehanizmu omar pri kotnih rešitvah v kuhinji. V notranjosti se nahajajo izklesana stena in police namenjena shranjevanju majhnim predmetom.

PREBERITE ŠE: Pozabljeni kultni pohištveni kosi

Izklesana notranjost.
Izklesana notranjost.

Avtor omarice Collector Cabinet Jeremy Zietz se je pri obliki zgledoval po stroku, podolgovatem plodu, idejo biomimikrije pa prenesel tudi v notranjost in sicer skozi metaforiko, kjer se za luščino namesto semen skrivajo dragoceni predmeti. Vsi elementi omarice dihajo kot eno, tudi samo ohišje pa deluje kot bi bilo izklesano iz enega kosa jesena.

Dodatne Informacije

Več informacij:
jeremyzietzstudio.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!