Ingredienser til 4 personer: 0,5 kg fudge, 12 rejeroer, et bundt hvidløg, persille, tørrede tomater, 0,1 dcl hvidvin, 4 spsk revet parmesanost, 2 spsk olivenolie Tilberedning: Kog fudgen i saltet dild. Steg i olivenolie i en skål...
Ingredienser til 4 personer:
0,5 kg fužov
12 škampovih repkov
fed hvidløg
šopek peteršilja
suhi paradižniki
0,1 dcl belega vina
4 žlice ribanega parmezana
2 spsk olivenolie
Forberedelse:
Fuže skuhamo v slanem kropu. V posodi na
oljčnem olju popečemo škampe, dodamo na
drobno narezan česen, zalijemo z belim vinom
in počakamo, da vino izpari. Dodamo
suhe paradižnike in še nekaj minut pokuhamo.
Na koncu dodamo parmezan, nasekljan
petršilj in še malo oljčnega olja.
Jed lahko poskusite v restavraciji Angel
(Mercator Center, Ljubljana).