Lad os her i efteråret prøve en simpel opskrift på en let og lækker italiensk ricotta- og blåbærkage, som hurtigt forsvinder fra tallerkenerne...
Predstavljamo vam odličen recept za italijanski kolač iz rikote in borovnic, ki polepša marsikateri jesenski večer, ko je zunaj mrzlo. Ker je jesen kot nalašč za peko slastnih slaščic, lahko poskrbimo, da so te polne zdravega sadja, ki v trenutku izboljša imunsko odpornost. Borovnice bodo odlična izbira, saj so polne vitaminov in mineralov, poleg tega pa imajo antioksidativni učinek, s katerim upočasnjujejo staranje, zmanjšujejo tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja ter tudi za nastanek raka.
LÆS MERE: Efterårsopskrift: lækker lecina-gryderet med søde kartofler og græskar
Recept za italijanski kolač iz rikote in borovnic
Ingredienser:
- 180 g rikote
- 120 g sukker
- 1 pose vaniljesukker
- 50 g smør
- 3 æg
- 100 ml mælk
- 200 g gladke moke
- 1 pose bagepulver
- 1 limona (sok in lupina)
- 120 g svežih borovnic
- sladkor v prahu za posip
Navodila za pripravo
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Penasto umešamo rikoto, sladkor in vaniljev sladkor. Dodamo zmehčano maslo, jajca in mleko ter dobro premešamo. Ko dobimo enakomerno zmes, dodamo presejano moko in pecilni prašek. Premešamo ter dodamo še sok ene limone in polovico žličke naribane limonine lupinice. Na koncu v zmes previdno zamešamo borovnice. Maso vlijemo v namaščen pekač in pečemo približno 40 minut. Pečen kolač ohladimo v hladilniku, posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo. Dober tek!