fbpx

Hvordan vælger man den rigtige vandmelon, så den er saftig og sød?

Kako izbrati pravo lubenico?

Hvordan vælger man den rigtige vandmelon? Du har sikkert set frem til en saftig og sød vandmelon før, men skuffelsen ventede dig under huden. Hvis du troede at købe en hel vandmelon var et lotteri, tog du fejl. Med disse tricks vil du mestre at købe en vandmelon, så den altid er som du vil have den, altså saftig og sød.

Kako izbrati pravo lubenico? Verjetno ga ni sadeža, ki je bolj povezan s poletjem kot prav lubenica. Sestavlja jo približno 90 odstotkov vode, drobtinice pa so pobrale fibre, zaradi česar je lubenica pozitivna za prebavo, saj je polna antioksidantov, ki čistijo organizem. Ima zelo malo kalorij in je verjetno najbolj osvežilen poletni sadež. A le, če je ravno prav zrela. In kako to vemo, če ne kupimo zgolj polovičke ali pa četrtinke in torej ne vidimo njenega rdečega mesa? Preprosto.

LÆS MERE: Opskrift: vandmelongelé - hvordan laver man gelé af vandmelon?

Zrcalce, zrcalce na steni povej, katera od teh lubenic najbolj zrela je zdaj?
Zrcalce, zrcalce na steni povej, katera od teh lubenic najbolj zrela je zdaj?

Først og fremmest lubenico potežkajte. Če je nekoliko težja, kot ste pričakovali za njeno velikost, potem je zrela, sicer pa nima dovolj soka. Drugi znak, da gre za sočno in sladko lubenico, je njen zven. Ta mora biti lep, ko s členki prstov potolčete po njej na vseh straneh (zvok ne sme biti zamolkel oz. top). To sta ključna znaka, ki kažeta na zrelost plodu. Tretji način preverjanja kakovosti lubenice je mesto, na katerem je lubenica sedela med zorenjem. Tega izdaja rumen (lahko tudi bel ali svetlo zelen) ”madež”. Večja ko je rumena površina, dlje je zorela. Če se poklopijo vse te tri lastnosti, ste lahko 100-odstotno prepričani, da je to lubenica, ki jo želite! Tako, zdaj veste, kako izbrati pravo lubenico!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.