Namesto dolgočasne pice si privoščimo inovativni calzone. Še bolje – iz najljubših sestavin ga pripravimo sami!
V kolikor imamo dovolj pic, je prišel čas, da popestrimo svoj jedilnik in preizkusimo izvrstne polnjene kruhke, ki so idealni tudi za malico za s seboj. Priprava calzona ne zahteva veliko, pet najboljših receptov, ki smo jih zbrali v nadaljevanju, pa bo vsekakor popestrilo jesensko dogajanje na jedilni mizi. V kolikor nam klasika – paradižnik, sir in šunka – ne diši, zadevo popestrimo z avokadom, rikoto, špinačo, pečenimi piščančjimi prsmi in slanino.
1.Calzone “sirova lazanja”
Opskrift za sirovo poslastico.
2.Calzone s sirom in špinačo
Idealni calzone za vse, ki obožujemo špinačo.
Calzone s pečenim piščancem
Šunko zamenjajmo za zdrava pečena piščančja prsa – opskrift.4.Calzone z rikoto, brokolijem in gobicami
Opskrift za odličen vegi calzone.
5.Piščančji calzone z avokadom
Opskrift za calzone, ki ga sanjsko dopolni avokado.
Povzeto in prirejeno:
www.brit.co