fbpx

Opskrift: Julefrugtbrød gjort nemt

Recept - božični sadni kruh

Med številne sadne dobrote ob božiču spada tudi božični sadni kruh, ki je bil nekoč v prazničnem času glavna sladica. Kar dve tretjini sestavin je sadje. Ponudite ga lahko s skodelico čaja ali ob kuhanem vinu.

Noben jul ne sme miniti brez piškotov in sadnega kruha. Božični sadni kruh je od nekdaj simbol prazničnega časa in brez njega ni božične mize.

LÆS MERE: Fourneau Brødovn - bærbar brødovn til bagning af brød og pizza i ovnen

V domovih bo spet zadišalo po božičnem sadnem kruhu.
V domovih bo spet zadišalo po božičnem sadnem kruhu.

Nedenfor præsenterer vi for dig enkel opskrift za božični sadni kruh, ki se ga lahko brez zadržkov lotite tudi vsi nevešči peke kruha. Poskrbite, da bodo letos prazniki še bolj dišali!

Recept – božični sadni kruh na preprost način:

Sestavine za božični sadni kruh na preprost način:

  • 4 æg
  • 280 g mel
  • 250 g sukker
  • 1 bagepulver
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g kakava (ali čokolade v prahu)
  • kanel
  • nastrgana lupina limone
  • 100 g rosiner
  • 100 g suhih sliv
  • 100 g suhih fig
  • 100 g suhih marelic
  • 100 g dateljnov
  • 100 g kandiranega sadja (po želji)
  • 100 g spiselig chokolade
  • 50 g lešnikov
  • 50 g mandler
  • 50 g valnødder

Postopek priprave božičnega sadnega kruha:
Oreščke in sadje zdrobimo oz. narežemo ter potresemo z nekaj malega moke, da se ne sprijemajo. Penasto umešamo jajca in sladkor ter dodamo kakav, lupino limone, cimet, mleko in za konec moko in pecilni prašek. Vmešamo še sadje in oreščke. Dobro pregnetemo. Preden v pekač zlijemo maso, ga premažemo z maslom in potresemo z moko. Pečemo okoli ene uri pri 200 stopinjah Celzija. Pa dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.