Et strejf af eksotisk Vietnam i vores køkken. En fremragende snack til alle elskere af fyldige og frem for alt friske smage.
Vietnamski zavitki se od kitajskih razlikujejo po tem, da se jih ne cvre dodatno v olju, ampak se jih postreže s hrustljavo solato in okusnimi omakami.
Ingredienser:
- 180 g korenčka
- 300 g stebelne zelene
- 150 g kitajskega zelja
- 2 žlički ribje omake
- 2 žlički rjavega sladkorja
- 1 žlica svežega limetinega soka
- 4 vejice sveže mete
- 120 g riževega testa
Forberedelse:
Korenček, kitajsko zelje in stebelno zeleno očistimo in narežemo na tanke trakove. V manjši skledi zmešamo korenček, stebelno zeleno, kitajsko zelje, ribjo omako, sladkor in limetin sok. Dobro premešane sestavine pustimo stati približno pol ure, da se okusi dobro premešajo med seboj.
LÆS MERE: Lidt anderledes opskrifter på en uhyrlig god picnic
Vejice mete speremo pod tekočo vodo in osušimo s kuhinjsko krpo. V večjo skledo vlijemo malo tople vode. Vsak list riževega testa posebej za nekaj sekund pomočimo v toplo vodo, da postane upogljiv, nato ga položimo na čisto delovno površino. Na sredino položimo eno zvrhano žlico zelenjavne mešanice, po vrhu zelenjave pa razporedimo po dva metina listka. Pazimo, da ob straneh pustimo približno 1,5 cm praznega roba. Nadev s pritiskom rahlo sploščimo in previdno zvijemo. Stranske dele zapognemo navznoter, potem pa s spodnjim delom tesno zvijemo navzgor. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh listov riževega testa in zelenjave.
Zvitke položimo na krožnik in jih poškropimo z malo vode. Do uporabe jih shranimo v hladilniku. Ponudimo skupaj z okusnimi omakami.