fbpx

Dacia Jogger: zanimiv, robusten, prostoren

Dacia Jogger; Foto: en.media.dacia.com

Dacia Jogger se je predstavil kot nekakšen prerojeni Logan, ki ponuja izboljšave na praktično vseh področjih. Prostorni sedemsedežnik izstopa s ʺterenskoʺ opravo in aktualnim oblikovalskim jezikom znamke Dacia.

Avtomobili znamke Dacia so v tem trenutku, na evropski ravni, izredno priljubljeni, s prihajajočimi modeli pa se to še nekaj časa ne bo spremenilo. V letu 2020 so pri Dacii opustili izdelavo modela Logan, ki ga je nadomestil povsem sveži in vpadljiv Dacia Jogger. S tem se je v ponudbo Dacie vrnil avtomobil, ki omogoča prevoz do 7 oseb hkrati. Gre pravzaprav za avtomobil, ki ga označujejo kot posrečenega križanca med lahkim dostavnikom in rahlo dvignjenim karavanom. Dacia Jogger bo na voljo v 5 ali 7 sedežni različici in bo ponujal najboljše razmerje med uporabnostjo in ceno.

Ime Jogger se nanaša na pojme kot so šport, narava in pozitivna energija. S tem bodo nagovarjali kupce, ki so aktivni, radi preživljajo čas v naravi in si želijo avtomobil, ki je robusten, praktičen in cenovno dosegljiv. Prednji del modela Jogger je praktično enak tistemu na modelu Sandero Stepway, zadek pa je tisti, kjer se opazi glavna razlika. Z dolžino 4,55 metra je Jogger najdaljši avtomobil v ponudbi Dacie in ponuja 708 litrov ( različica s petimi sedeži) prtljažnega prostora, ki ga lahko razširimo vse do 1.819 litrov. V notranjosti kabine ponuja Jogger še dodatnih 24 litrov odlagalnih površin. Notranjost ni presenečenje, saj je v skladu z aktualnimi modeli Dacia.

Dacia Jogger; Foto: en.media.dacia.com

Tako kot ostali modeli Dacia, bo tudi Jogger na voljo zgolj z bencinskim motorjem ali bencinskim motorjem, ki bo imel vgrajen sistem LPG. V tem trenutku dizelske različice ni na voljo, najmočnejši predstavnik, s 110 konjskimi močmi pa bo 1,0-litrski 3-valjni bencinski motor. Le ta bo povezan z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom, ki bo prenašal moč na prednji kolesni par. Različica s sistemom LPG bo imela doseg do 1000 kilometrov, saj bo na voljo 40 litrska posoda za utekočinjeni plin in 50 litrska posoda za bencin. V tem trenutku še ni informacij o samodejnem menjalniku, ni pa izključeno, da ne bi le tega vpeljali v kasnejših različicah Dacie Jogger.

Dodatne Informacije

dacia.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!