fbpx

Danes praznujemo dan brez modrca!

Na dan brez modrca se osvobodite vseh okov!

Oktober je mesec boja proti raku na dojkah in 13. oktober je dan brez modrca. To je dan, ko lahko ženske modrce preprosto pozabimo. Čeprav korenine dneva brez modrca niso znane (praznujemo ga vsaj od leta 2011), se na ta dan še posebej spomnimo, kako pomembna je ozaveščenost o raku na dojkah in o njegovih simptomih ter kakšnega ključnega pomena je samopregledovanje. Če se od modrca danes ne gre ločiti, lahko dan zaznamujemo tudi z vijoličasto barvo.

Čeprav je v očeh nekaterih to kontroverzni dogodek in dan, si 13. oktober, dan brez modrca, še naprej prizadeva, da ženske osvešča o raku na dojkah, še posebej v t. i. rožnatem oktobru.

PREBERITE ŠE: Wigglesteps: so to najlepše barvite nogavice te jeseni?

Na dan brez modrca se osvobodite vseh okov!
Na dan brez modrca se osvobodite vseh okovov!

Ženske smo veličastna bitja in svojega bogastva danes nikar ne skrivajmo. Čas je, da svet vidi, s čim smo blagoslovljene. Naj bodo naše prsi miniaturne ali velike, polne, poskočne, občutljive, naj se bleščijo in so gladke, naj bodo mehke, rožnate, okrogle, svilnate, poredne ali ljubke, danes naj bodo predvsem proste vseh okovov.
Moški, nikar ne pozabite, da lahko sodelujete tudi vi. Vaša naloga je, da podprete dame z vijoličasto barvo, pa naj bo to kravata, boksarice, nogavice ali majica. Vaša podpora je še kako pomembna.

Dodatne Informacije

Več informacij:
awarenessdays.co.uk

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!