Kako se spremeni utrip moškega, ko ugleda manekenko?

V nadvse zanimivem poskusu so moškim kazali fotografije manekenk. Nato še fotografije njihovih žena, hčerk in babic ter jim pri tem merili utrip. Kar se je zgodilo, vas bo globoko ganilo.

Manekenke vs. ljubljene ženske – katere moškim povišajo utrip?

V svetu, v katerem je dojemanje lepote močno povezano s popačenimi  in s Photoshopom obdelanimi fotografijami manekenk in drugih znanih ženskih obrazov, ni težko izgubiti stika z realnostjo. Ženske imamo pogosto občutek, da nismo dovolj lepe, da imamo preveč gub in celulita, premalo prsi, preveč kilogramov, da nismo dovolj lepo oblečene, da na nas ni nič tako popolnega kot na smejočih se obrazih deklet z naslovnic in z družbenih omrežij.

Moškim so merili utrip med gledanjem različnih žensk
Moškim so merili utrip med gledanjem različnih žensk.

Iluzija nas zlahka prepriča, znižuje našo samozavest in nas prepriča, da bomo nasprotnemu spolu všeč le, če se bomo tej iluziji približale. A kaj v resnici ogreje srce moškega in dvigne njegov utrip? Seveda, poleg lepe in privlačne ženske.

PREBERITE ŠE: Igralke, ki bi še lahko igrale Anastasio Steele

Moškim so v ganljivem poskusu pokazali fotografije manekenk in jih prosili, naj opišejo, kaj vidijo in občutijo. Medtem so merili njihov utrip, gibal se je okrog 90. Nato so jim pokazali fotografije njihovih žensk, babic in hčerk. V videu si oglejte, kaj se je zgodilo. Namig: Moškim dvigujejo utrip ženske, ki jih nosijo v srcu. Poskus je izvedlo podjetje Dove.

VIDEO: Kako se spremeni utrip moškega, ko ugleda manekenko, in kako, ko ugleda ljubljeno žensko?

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Bodite srečni: 15 stvari, ki jih srečni ljudje počnejo drugače