In diesem Jahr wird der zweite Kochwettbewerb in der Umarmung der Berge vorbereitet. Das 2. Internationale Kochfestival Kranjska Gora 2017, das dieses Jahr vom 8. bis 11. Mai stattfindet, wird wieder Gastgeber von professionellen Köchen sein, die in verschiedenen Kategorien gegeneinander antreten werden, und die Besucher können von Stand zu Stand gehen und kulinarische Meisterwerke probieren.
Mednarodni kulinarični festival Kranjska Gora se v Zgornjesavski dolini pod okriljem podjetja Hit Alpinea odvija od leta 2016. V dveh tekmovalnih dneh se v različnih kategorijah med sabo pomeri več kot štirideset tekmovalk in tekmovalcev iz različnih evropskih držav, med drugim iz Italije, Turčije, Srbije, Hrvaške, Makedonije in Slovenije. K tekmovanju lahko pristopite vsi poklicni kuharji, obiskovalci pa lahko med spremljanjem napetih dvobojev obiščemo stojnice, preizkušamo kulinarične mojstrovine in uživamo v čaru Kranjske Gore.
WEITERLESEN: Škis Markt 2017: Die beste Studentenparty kehrt im Mai zurück
Kuharji bodo tekmovali v štirih kategorijah, in sicer v kategorij A1 (tekmovanje v pripravi nacionalne jedi, od koder tekmovalec prihaja, na moderen način), kategoriji A2 (tekmovanje v pripravi jedi moderna kuhinja), kategoriji B1 (tekmovanje v artistiki, razstavni eksponat) in kategoriji B2 (tekmovanje v slaščičarstvu: torte, razstavni eksponati). Tekmovalci, stari do 23 let, bodo tekmovali skupaj s starejšimi, a bodo točkovani in nagrajeni posebej – v kategoriji Junior.
Večerja s top 3 šefi
Večerja treh šefov je dogodek, ki ga vsako leto priredijo v času tekmovanja. Kuharski strokovnjaki nam avtoriteto nad krožniki razkažejo v eni izmed njihovih restavracij v spremljavi vrhunskih vin. Dogodek imenitno zaokroži vikend kulinaričnih razvajanj, predvsem pa ponudi priložnost za sprostitev in druženje ob vrhunski kulinariki. Letos bomo lahko večerjali v restavraciji Napoli v Kranjski Gori (9. maj ob 19.30). Cena je 35 Euro pro Person (vključena vrhunska vina Erzetič). Predjed bo pripravil Koch Dragan Šljivić, za glavno jed bo poskrbel Koch Nikola Mishkovski, za sladico pa Koch Robert Kristan.
Mehr Informationen:
festival-kg.com