Neben dem traditionellen Apfelkuchen ist der Birnenkuchen eines der beliebtesten Herbstdesserts. Schauen Sie sich das Rezept für ein köstliches Dessert nach dem Rezept unserer Großmütter an...
Z jesenjo je prišel čas peke slastnih slaščic, med katerimi v hladnem vremenu še posebej prijajo omamno dišeče sadne pite, ki navdušijo s krhko zunanjostjo in sočno sredico. Poleg jabolčne za spremembo specimo hruškovo. Naši najdražji bodo navdušeni …
WEITERLESEN: Herbstrezept: Leckerer Lecina-Eintopf mit Süßkartoffeln und Kürbis
Recept za domačo hruškovo pito
Zutaten
Für den Teig:
- 350 g Weißmehl
- 2 Teelöffel Backpulver
- 100 g Puderzucker
- 1 Päckchen Vanillezucker
- 150 g Butter
- 2 Eier
- 50 ml Milch
Für die Füllung:
- 3 rumene hruške
- 3 Löffel Zucker
- 2 Esslöffel Butter
- 1 žlica krušnih ali piškotnih drobtin
- Zimt
Anweisung:
Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Hruške olupimo in narežemo na rezine. V ponvi raztopimo maslo in na njem podušimo rezine hrušk; med dušenjem jih posujemo s sladkorjem, ko se zmehčajo, pa z drobtinami in cimetom. Maslo za testo narežemo na koščke in jih vržemo v večjo skledo. Dodamo moko in sladkor, jajca in mleko ter zamesimo testo. Po potrebi dodamo še nekaj mleka. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavito v prozorno folijo postavimo na hladno za 20 minut. Tretjino testa damo na stran in iz njega naredimo trakove, preostalega pa razvaljamo in z njim obložimo namaščen pekač za pite. Testo v pekaču obložimo z nadevom in vse skupaj prekrijemo s trakovi. Pito položimo v pečico in pečemo približno 60 Minuten.