Möchten Sie wissen, wie man Kastanien am schnellsten schält? Sie sagen, dass eine gute Vorbereitung die halbe Arbeit ist. Dies gilt auch für die Zubereitung von Kastanien. Was ist zu beachten, um die Kastanien später möglichst einfach und schnell zu schälen? Finden Sie es unten heraus.
du weißt kako najhitreje olupiti kostanj? Resda ima lupljenje pečenega kostanja svoj čar, v primeru večje količine pa lupljenje hitro postane mukotrpno delo. Če se želite temu izogniti, potem si preberite nekaj nasvetov, kako se lažje prebiti do sredice kuhanega, pečenega in surovega kostanja.
WEITERLESEN: Rezept: Kastanien-Gnocchi
To so ključne točke, ki jih je pametno upoštevati pri pripravi kostanja.
Kako najhitreje olupiti kostanj – pustite kostanj stati
Tako kot meso je kostanj boljši, če je odležan. Razporedite ga po papirju in pustite počivati najmanj tri dni. Izsušenega je namreč lažje lupiti.
Kako najhitreje olupiti kostanj – zarezovanje
Zarezovanje je ključ do lažjega lupljenja. Ne delajte tega mimogrede, saj boste pozneje to obžalovali. Čez trebuh kostanja naredite čim daljši rez, ki naj bo tako globok, da prebijete lupino in tanko ovojnico pod njo.
Kako najhitreje olupiti kostanj – pečenje na ognju
Kostanj pecite na močnem ognju oziroma v čim bolj razgreti ponvi. Na ta način bo lupina hitro počila in meso kostanja bo kar samo sililo ven. Kostanja ne pozabite mešati, sicer se lahko zažge.
Kako najhitreje olupiti kostanj – s pomočjo mikrovalovne pečice in cvrtja
Če potrebujete surov olupljen kostanj, si pomagajte z mikrovalovko in zarezanim križcem na ploski strani kostanja. Vanj zarežite toliko, da predrete lupino in kožico. Po dve pesti kostanjev pecite v pečici dve minuti in še vroče olupite. Če se ne želite trpinčiti z lupljenjem surovega kostanja, lahko uporabite tudi metodo s cvrtjem na ponvi. Kostanj po dolgem zarežite čez trebuh in ga položite v ponev s segretim oljem. Cvrite tri minute in počakajte, da se ohladi, preden ga olupite.
Kako najhitreje olupiti kostanj – kuhan kostanj za kostanjev pire
Če pripravljate kostanjev pire, uporabite stiskalec za česen. Kuhan kostanj prerežite po polovici in prerezani del s stiskalcem stiskajte kot česen in pire bo nastal kar sam.