fbpx

Kako najhitreje olupiti kostanj?

Kako najlažje olupiti kostanj?

Želite vedeti, kako najhitreje olupiti kostanj? Pravijo, da je dobra priprava pol opravljenega dela. To velja tudi v primeru priprave kostanja. Kaj je treba upoštevati, da boste pozneje kostanj kar najlažje in najhitreje olupili? Izveste v nadaljevanju.

Veste, kako najhitreje olupiti kostanj? Resda ima lupljenje pečenega kostanja svoj čar, v primeru večje količine pa lupljenje hitro postane mukotrpno delo. Če se želite temu izogniti, potem si preberite nekaj nasvetov, kako se lažje prebiti do sredice kuhanega, pečenega in surovega kostanja.

PREBERITE ŠE: Recept: kostanjevi njoki

Ti nasveti vam bodo močno olajšali lupljenje kostanja.
Ti nasveti vam bodo močno olajšali lupljenje kostanja.

To so ključne točke, ki jih je pametno upoštevati pri pripravi kostanja.

Kako najhitreje olupiti kostanj  pustite kostanj stati

Tako kot meso je kostanj boljši, če je odležan. Razporedite ga po papirju in pustite počivati najmanj tri dni. Izsušenega je namreč lažje lupiti.

Kako najhitreje olupiti kostanj  zarezovanje

Zarezovanje je ključ do lažjega lupljenja. Ne delajte tega mimogrede, saj boste pozneje to obžalovali. Čez trebuh kostanja naredite čim daljši rez, ki naj bo tako globok, da prebijete lupino in tanko ovojnico pod njo.

Kako najhitreje olupiti kostanj  pečenje na ognju

Kostanj pecite na močnem ognju oziroma v čim bolj razgreti ponvi. Na ta način bo lupina hitro počila in meso kostanja bo kar samo sililo ven. Kostanja ne pozabite mešati, sicer se lahko zažge.

Ni treba, da je lupljenje kostanja tlaka.
Ni treba, da je lupljenje kostanja tlaka.

Kako najhitreje olupiti kostanj – s pomočjo mikrovalovne pečice in cvrtja

Če potrebujete surov olupljen kostanj, si pomagajte z mikrovalovko in zarezanim križcem na ploski strani kostanja. Vanj zarežite toliko, da predrete lupino in kožico. Po dve pesti kostanjev pecite v pečici dve minuti in še vroče olupite. Če se ne želite trpinčiti z lupljenjem surovega kostanja, lahko uporabite tudi metodo s cvrtjem na ponvi. Kostanj po dolgem zarežite čez trebuh in ga položite v ponev s segretim oljem. Cvrite tri minute in počakajte, da se ohladi, preden ga olupite.

Kako najhitreje olupiti kostanj – kuhan kostanj za kostanjev pire

Če pripravljate kostanjev pire, uporabite stiskalec za česen. Kuhan kostanj prerežite po polovici in prerezani del s stiskalcem stiskajte kot česen in pire bo nastal kar sam.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.