Während Ihr Magen knurrt und sabbert, während Sie auf das Weihnachtsessen warten, sind Snacks wie Wasser in der Sahara. Voraussetzung ist natürlich, dass sie schmackhaft sind. Schauen Sie sich also 3 leckere Feiertagssnacks an.
Verjetno že razmišljate o hrani, ki jo boste pripravljali za božično večerjo. Ne pozabite niti na Snacks. Hier sind sie 3 slastni praznični prigrizki, ki jih boste zelo hitro vorbereitet.
Sirove kroglice
Mini sirove kroglice s suhimi brusnicami in sirom, povaljane v pekan orehih? JA, prosim!
ZUTATEN:
- 225 g Frischkäse
- 75 g sira z modro plesnijo
- 90 g posušenih brusnic (na drobno nasekljane)
- 200 g pekanov (na drobno naskljani)
- bobi palčke
VORBEREITUNG:
V posodi srednje velikosti združite kremni sir, sir z modro plesnijo in sušene brusnice. Iz nastale mase naredite 24 kroglic. Pokrijte jih in počakajte dve uri, da se strdijo. Medtem na drobno narežite pekane in jih popecite v pečici (7 do 10 minut na 180 stopinj Celzija). Ko se ohladijo, po njih povaljate kroglice. Kroglice naj se hladilniku ohladijo. Tik preden jih postrežete, jih postavite na bobi palčke.
Crostini s hruško in granatnim jabolkom
Crostini s hruško in granatnim jabolkom so odlična rešitev, če želite čim bolj preprosto zadovoljiti vaše brbončice.
ZUTATEN:
- Baguette, 6 Scheiben
- Olivenöl
- 2 große Birnen (geschält und fein gehackt)
- 1 Esslöffel Butter
- ½ Esslöffel Zimt
- 60 ml Ahornsirup
- ½ Esslöffel Balsamico-Essig
- 160 g Granatapfel (Frucht)
- 160 g Frischkäse (kann auch mit Zimt gewürzt werden)
VORBEREITUNG:
Crostine polijte z olivnim oljem. Nato jih premažite s kremnim sirom. Pustite jih stati. V ponvi stopite maslo, ki mu nato dodajte hruške, cimet in javorjev sirup. Sestavine prežite na ognju tako dolgo, da nastane kremasta dišeča zmes. V maso dodajte balzamični kis in granatno jabolko. Sadno maso položite na vsak crostin. Postrezite takoj.
Polnjene gobe
Preprost recept, ki je prijazen tudi veganom.
ZUTATEN:
- 12 šampinjonov
- 325 g speštanega krompirja
- 80 g špinače (narezane)
- 45 g krušnih drobtin
- 2 Esslöffel Butter
- ¼ česna v prahu
- ⅛ žlice popra
VORBEREITUNG:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Zmešajte speštani krompir s špinačo. Na pekač položite gobice, ki jih nato napolnite z nastalo maso. V ločeni posodi zmešajte krušne drobtine, maslo, česen in poper. Maso premažite po polnilu v gobah. Gobe pecite 20 minut in jih takoj postrezite.