fbpx

Tesla liebt Sport

A tu ne mislimo na znamenitega izumitelja, ampak na ameriškega izdelovalca električnih avtomobilov, ki si je sposodil njegovo ime. Tesla Motors je marca predstavil svoj novi avtomobil, ki ga v celoti poganja elektrika. Tesla model S je v primerjavi s Teslinim roadsterjem kljub kupejevski liniji pravo razkošje prostora. ...

A tu ne mislimo na znamenitega izumitelja, ampak na ameriškega izdelovalca električnih avtomobilov, ki si je sposodil njegovo ime. Tesla Motors je marca predstavil svoj novi avtomobil, ki ga v celoti poganja elektrika. Tesla model S je v primerjavi s Teslinim roadsterjem kljub kupejevski liniji pravo razkošje prostora. Z njim se bo lahko prevažalo kar sedem oseb, prtljago pa bomo lahko pospravili tudi pod “motorni” pokrov, tako kot nekoč pri hrošču ali fičku. Njegov doseg bo po zagotovilih proizvajalca znašal okoli 500 km, izpraznjeno baterijo pa bo moč napolniti v 45 minutah iz običajne električne vtičnice. Prav tako bo moč zamenjati izpraznjeno baterijo s polno, ki bi jo dobili na posebnih baterijskih postajah. Kar se tiče zmogljivosti motorja, naj povemo, da bo od 0 do 100 km/h avto potreboval 6 sekund, proizvajalec pa razmišlja, da bi njegovo končno hitrost elektronsko omejil na 210 km/h. Avtomobil naj bi prvim kupcem – zanj že zbirajo naročila – predali leta 2011, njegova cena pa znaša okoli 50.000 ameriških dolarjev.

Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.