Žit's Laden in der Slovenska-Straße im Zentrum von Ljubljana überrascht mit einem neuen Konzept, das „alles zum Frühstück“ anbietet. Das große Sortiment an Backwaren und zahlreichen Accessoires zum Frühstück fügt sich in das moderne Konzept der renovierten Bar ein, die neben dem Shop auch über eine Bäckerei und ein kleines Restaurant verfügt.
Opojne vonjave vabijo obiskovalce iz nove trgovinice in lokala v središču prestolnice, katere koncept sloni na raznovrstnih pekovskih izdelkih. Dnevno ponujajo 10 vrst maslenega peciva, 4 vrste pice, 8 vrst dnevno svežih sendvičev, snack potičke, vse Žitove kruhe in drobno pecivo, 8 vrst burekov … Koncept je sodoben, saj so temu dodali tudi sveže sadne in zelenjavne smutije in solate.
»Ker želimo v Žitu ponuditi sveže in kakovostno pripravljene izdelke, jih pripravimo ali dokončamo kar v novem lokalu. V gostinskem delu so na voljo tudi sveže slaščice, od kremnih rezin do svežih tort,« erklärt direktor Žitove maloprodaje Tevž Tavčar. Najbolj okusno in zabavno malico v mestu so pospremili s peko in razrezom mega Jelenovega kruha, enega najbolj prepoznavnih Žitovih krušnih izdelkov, ki je narejen iz 100 % slovenske pšenice. Tehtal je 20 kg in imel 1,2 m premera.
Družba Žito bo s prenovljenim konceptom začela odpirati več takšnih trgovin, tako v lastni režiji kot v partnerstvu s franšiznimi zasebniki.