Žito priskrbelo “vse za malico” v centru Ljubljane

Foto: Tit Košir

Žitova trgovina na Slovenski ulici v središču Ljubljane preseneča z novim konceptom ponudbe »vse za malico«. Bogata ponudba pekovskih izdelkov in številnih dodatkov za malico je vpeta v sodobni koncept prenovljenega lokala ter ima ob trgovinici tudi pekarno in manjši gostinski lokal.

Opojne vonjave vabijo obiskovalce iz nove trgovinice in lokala v središču prestolnice, katere koncept sloni na raznovrstnih pekovskih izdelkih. Dnevno ponujajo 10 vrst maslenega peciva, 4 vrste pice, 8 vrst dnevno svežih sendvičev, snack potičke, vse Žitove kruhe in drobno pecivo, 8 vrst burekov … Koncept je sodoben, saj so temu dodali tudi sveže sadne in zelenjavne smutije in solate.

»Ker želimo v Žitu ponuditi sveže in kakovostno pripravljene izdelke, jih pripravimo ali dokončamo kar v novem lokalu. V gostinskem delu so na voljo tudi sveže slaščice, od kremnih rezin do svežih tort,« pojasnjuje direktor Žitove maloprodaje Tevž Tavčar. Najbolj okusno in zabavno malico v mestu so pospremili s peko in razrezom mega Jelenovega kruha, enega najbolj prepoznavnih Žitovih krušnih izdelkov, ki je narejen iz 100 % slovenske pšenice. Tehtal je 20 kg in imel 1,2 m premera.

Družba Žito bo s prenovljenim konceptom začela odpirati več takšnih trgovin, tako v lastni režiji kot v partnerstvu s franšiznimi zasebniki. 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Cornettoccino: kapučino v kornetu je razlog, da komaj čakamo, da obiščemo Dunaj