fbpx

Recept: tortilja s tuno in zelenjavo

Zdravo in hitro kosilo, polno beljakovin

Foto: envato

Ko je zunaj vroče, je hiter recept za okusno beljakovinsko kosilo pripravljen v petih minutah. Tuna je odličen vir beljakovin – ne glede na to ali to ribo uživate svežo ali konzervirano. Torej popoln obrok.

100 gramov tune vsebuje približno 26 gramov beljakovin, a tudi veliko omega-3 maščobnih kislin, ki so pomembne za zdravje srca in ožilja.

Ob vročih dneh, in se ko se vam ne da kuhati, je tuna v pločevinkah odlična izbira. Iz nje lahko naredite namaz, jo dodate v sendvič ali tortiljo.

Tortilja s tuno in zelenjavo

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 tortilja
  • 1 majhna konzerva tune
  • 1 majhen paradižnik
  • ½ paprike
  • ½ avokada
  • ½ čajne žličke česna v prahu
  • malo limoninega soka
  • sol in poper po želji
  • svež peteršilj po želji

Navodila

  1. Tortiljo položimo na ravno površino, nato ji dodamo polovico avokada.
  2. Avokado pretlačimo z vilicami in ga začinimo s soljo, poprom, česnom v prahu in malo limoninega soka.
  3. Tunino odcedimo iz olja ali slanice in jo porazdelimo po avokadu.
  4. Paradižnik in papriko očistimo in nasekljamo ter ju dodamo tortilji.
  5. Po želji lahko dodamo tudi nekaj svežega peteršilja ali koriandra.
  6. Če želite povečati vrednost beljakovin v obroku, tortilji dodajte kuhan konzerviran fižol, lečo ali čičeriko.
  7. Zvijte tortiljo in uživajte v hitrem kosilu.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.