fbpx

Top 5: najboljši gaming prenosniki 2016 za mulce, zaradi katerih ne boste bankrotirali

Najboljši gaming prenosniki 2016

Vas zanima, kateri so najboljši gaming prenosniki 2016 za mulce? Že veliko let velja, da razvoj osebnih, danes pa tudi prenosnih računalnikov diktirajo računalniške igre. Čeprav se zdi, da prenosniki po zmogljivosti ne dosegajo namiznih, pa že dolgo ni več tako. Za igranje najnovejših igric potrebujete zmogljiv računalnik, in najnovejši gaming prenosniki, ki jih razganja od moči, razumljivo niso najbolj poceni. A tudi to ne drži povsem. Izbrskali smo najboljše igralne računalnike za mulce za leto 2016, zaradi katerih ne boste bankrotirali, mulci pa ne bodo bentili, da jim nič ne dela oz. da se vse zatika! Ti prenosniki zagotavljajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno!

Pred vami so najboljši gaming prenosniki 2016 za mulce. Ena od velikih prednosti peterice igralnih prenosnikov je ta, da je vse mogoče tako ali drugače nadgraditi (RAM, SSD-disk …), da ne bodo za odpis že pred koncem prihodnjega šolskega leta!

PREBERITE ŠE: To so najboljši pametni telefoni 2016

Top 5: Najboljši gaming prenosniki 2016:

Gaming prenosnik Asus GL552

Prenosnik Asus GL552 poganja zmogljiv procesor Intel Core i7-4720HQ. Za sliko je zadolžena grafična kartica NVIDIA GeForce GTX 960M s 4 GB DDR3 pomnilnika, ki podpira knjižico DirectX 12. Opremljen je z ekskluzivno tehnologijo ASUS GameFirst III, ki optimizira omrežni podatkovni promet za karseda dobro odzivnost iger. Igričarski prenosnik dopolnjujeta odlična nizkoprofilna tipkovnica, osvetljena z rdečo barvo, in 15,6-palčni zaslon polne visoke ločljivosti (1920 x 1080 slikovnih točk) z odlično vidnostjo iz vseh zornih kotov in pristnostjo barv. Čeprav je prvenstveno igralni prenosnik, se ga lahko uporablja tudi v ustvarjalne namene. Zmogljiv procesor in grafična kartica se namreč odlično odrežeta tako pri preigravanju iger kot pri renderiranju animacij. Če vas ohišje prenosnika na kaj spominja, vas spomin ne vara, kajti spominja na trup vojaškega letala F-22 Raptor. Inženirji so mu namenili operacijski sistem Windows 8.1, kapaciteta baterije pa je 3200 mAh.

Nakup: mimovrste.com

Gaming prenosnik Lenovo IdeaPad Y700

Igralni prenosni računalnik Lenovo IdeaPad Y700 se ponaša s 64-bitnim operacijskim sistemom Windows 10 Home. Pohvali se lahko še s 15,6-palčnim zaslonom ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk, 16 GB pomnilnika, 1 TB trdega diska in 128 GB SSD-diska. Njegova ”hrbtenica” sta 4-jedrni procesor Intel Core i7–6700Hq in grafična kartica NVIDIA GeForce GTX 960M s 4 GB DDR5-pomnilnika, zaradi česar zmore prenašati breme tudi najzahtevnejših računalniških iger (ko stvari postanejo vroče, v akcijo stopijo zmogljivi ventilatorji, ki ga učinkovito hladijo). Za zvočno kuliso, ki je čista in realistična, skrbijo JBL-zvočniki in zvočni sistem Dolby Home Theater. Tipkovnica je ergonomsko oblikovana in osvetljena, bateriji pa so odmerili 4050 miliamperskih ur.

Nakup: mimovrste.com

Gaming prenosnik Dell Inspiron 7559

Igračarski prenosnik Dell Inspirion 7559 je neverjetno zmogljiv. Za to se ima zahvaliti šesti generaciji procesorjev Intel Core (Intel Core i7–6700HQ), nič manj pomembnih pri tem pa ni 8 GB pomnilnika in 1 TB trdega diska. Seveda svoje doda tudi 4GB grafika Nvidia GeForce GTX 960M s 4 GB GDDR5-pomnilnika, ki zagotavlja zadostno moč pri igranju, urejanju videoposnetkov in fotografij. Naložen ima operacijski sistem Windows 10 Home in vgrajeno baterijo s 3700 mAh. Kljub naporom nikoli ne ”zašvica”, hladno kri pa ohranja z dvema ventilatorjema, tremi izpuhi in odprtinami z 240 termalnimi lamelami. Prav revolucionarni dizajn termalnega hlajenja zagotavlja, da prenosnik nikoli ne ”zariba”. Krasi ga 15,6-palčni Full HD nesvetleči IPS-zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih točk, tudi zvok pa je šel v dobre roke, in sicer zvočnemu sistemu Waves Maxx Audio.

Nakup: mimovrste.com

Gaming prenosnik MSi GE62 Apache

MSi GE62 Apache je izjemen igralni prenosnik, ki mu po dizajnu ta hip na tržišču lahko dela konkurenco zgolj Asus GL552. Če bi izbirali samo po tipkovnici, ima ta prenosnik od peterice daleč najboljšo, da o prilagojenem svetlobnem ambientu, ki ga pričara, sploh ne izgubljamo besed. No, pa tudi strojna oprema ni ravno od muh, saj gre za resen gaming prenosnik, zato se ni bati, da bi podlegel zahtevam težkokategornih iger in vas zavedel kot nekoč ”svetleči” glasbeni stolpi, ki so resda ustvarili pravi svetlobni šov, a pri tem pozabili na kakovost zvoka. Ta prenosnik ni pozabil na svoje ”korenine”. Ponaša se s 15,6-palčnim zaslonom ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk. Žene ga 4-jedrni procesor Intel Core i7–6700HQ, našteje 8 GB RAM-a, trdega diska je ”napraskal” za 1 TB (razdeljen na dve particiji: 569 GB so odmerili disku C: in 345 GB disku D:) in ima status prvega prenosnika, ki je udomačil grafično kartico Nvidia GeForce GTX 965 z 2 GB GDDR5. Nameščen ima operacijski sistem Windows 8.1 in baterijo kapacitete 4730 mAh.

Nakup: amazon.com

Gaming prenosnik Acer Aspire V15 Nitro

Prenosni računalnik Acer Aspire V15 Nitro bi na videz zlahka zamenjali za poslovni prenosnik (česar za Acerjev igralni prenosnik Predator 17 ne moremo trditi), a kot pravijo, knjige ne smemo soditi po platnicah. Resda gre za vstopni model Acerjeve družine prenosnih računalnikov, namenjene ljubiteljem računalniških iger z bolj plitvimi žepi, vendar to še ne pomeni, da zato caplja za dražjo konkurenco in pristaja na za igračarje nesprejemljive kompromise. Za njegovo sliko skrbi grafična kartica Nvidia GeForce GTX 960M GPU s 4 GB, za brezhibno delovanje pa 2,6-GHz 4-jedrni procesor Intel Core i7-6700HQ, na katerem se je udomačil operacijski sistem Windows 10 Home. Ima 8 GB RAM-a, ki ga lahko razširimo na 16 GB in 1 TB trdega diska. Tako kot konkurenca ima 15,6-palčni zaslon ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk, ki pa je prava eksplozija barv. Acer Aspire V15 Nitro pa ni ”glasen” samo, ko pride do tekočega delovanja, tudi zares je glasen, za kar ima zasluge zvočni sistem Dolby Audio, za spodobno avtonomijo delovanja pa baterija kapacitete 4605 mAh.

Nakup: amazon.com

Dodatne informacije o 5 najboljših gaming prenosnikih 2016:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!